
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Jedná se o odrůdu asijské zeleniny často nazývanou asijská hořčice.
Rostlina je oblíbená především díky své chuti a krásně zbarveným listům fialové až červené barvy. Listy rostliny vzdáleně připomínají mangold.
V asijské kuchyni se konzumuje hořčice čerstvá, dusí se s rýží či masem nebo se používá k dochucování polévek a omáček.
Hořčice se vysazuje od března do září. Semena se vysévají do hloubky 2 – 3 cm do sponu 15 x 30 cm. Když jsou rostlinky vysoké cca 10 cm, je nutné je vyjednotit.
Hořčice není náročná na pěstování. Daří se jí na teplém a slunečném stanovišti v hlinitopísčité, propustné půdě, s obsahem vápna.
Zálivka by měla být přiměřená, tato rostlinka nemá ráda přílišnou vlhkost.
Hnojení není nutné. Pro zvýšení výnosu můžete přihnojovat dusíkatými či fosforečnými hnojivy.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se