
Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Duhovice směs barev - Ixias - hlízy duhovice -...

Rebarbora, známá také jako reveň, je rostlina, která je často používána v kuchyni pro své jedlé stonky.
Má výraznou kyselou chuť, která ji činí oblíbenou přísadou do koláčů, kompotů, džemů a dokonce i některých slaných jídel.
Rebarbora se sklízí obvykle na jaře a v časném létě. Její stonky mohou být červené, růžové, zelené nebo kombinací těchto barev, závisle na odrůdě.
Listy reveně jsou jedovaté kvůli vysokému obsahu kyseliny šťavelové a proto se nekonzumují.
Pěstování rebarbory není příliš náročné, preferuje mírné klima a dostatečně vlhkou, ale dobře odvodněnou půdu.
Po zasazení rostlina obvykle potřebuje několik let, než začne produkovat úrodu.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se