×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Jiřinka Pigmy červená - Dahlia Pigmy - cibuloviny - 1 ks

×

Kultivar Pigmy patří mezi semikaktusovité odrůdy jiřinek. Ty jsou typické plně dvojitými špičatými květy, které jsou pouze částečně stočené.

Červená jiřina Pigmy kvete již od června do prvních mrazů červenými květy se žlutými středy. Kvítky jsou menší, dosahují šíře okolo 13 cm.

Celkově se jedná o nižší odrůdu, rostlina dorůstá výšky maximálně 50 cm, spíše méně.

Díky své výšce a nádherným velkým květům jsou tyto jiřiny vhodné nejen na záhon, ale mohou být pěstovány v květináčích nebo jiných menších nádobách.

Odkvetlé květy je nutné pravidelně odstraňovat, aby rostlina mohla tvořit nová poupata.

Číst víceShow less
77 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
2000545
Přidat k oblíbeným
Popis

Jiřinky jsou velice citlivé na chladné počasí, proto se ven vysazují až po polovině května. Předtím je lze předpěstovat při pokojové teplotě. Pokud tuto možnost nemáte, můžete je zasadit na konci dubna na venkovní záhon, neboť potřebují min. 3 týdny, aby vyrašily na povrch, takže je v této době případné mrazíky neohrozí. Případně je možné výsadbu zakrýt.

Cibulky sázejte do hloubky 10–15 cm do sponu cca 50 x 50 cm. Stanoviště pro jiřinky má být slunečné, chráněné před větrem. Půda by měla být výživná, propustná a hlinitopísčitá.

Pro bohaté kvetení potřebují jiřinky dostatek živin, takže se doporučuje pravidelné hnojení 1x za týden. Po polovině srpna se rostliny již nehnojí, protože je nutné, aby cibulky měly ideální podmínky pro zazimování. Málo hnojené rostliny jsou slabé a další rok špatně klíčí, naopak přehnojené rostliny podléhají přes zimu častěji chorobám.

V době, kdy dochází k prvním nočním mrazíkům, vyndejte hlízky ze země, seřízněte stonky na 5 cm a hlízy uložte na suchém a vzdušném místě při teplotě 5–8 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
2000545

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Červen
Červenec
Barva květu
Červená
Výsev / výsadba
Květen
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Stanoviště
Slunečné
Druh jiřiny
Polokaktusová
Jak balíme cibulky?
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
328 Kč s DPH

Přípravek k udržení pěstebního substrátu dostatečně vlhkého i při vysokých teplotách po několik dní.

Složení obsahuje 3 základní komponenty: vododržnou látku zaručující vysokou zádržnost vody a živin ve všech typech půd, organo-minerální hnojivo NPK 8-3-5 – podporující kořenový systém, kvetení a dozrávání plodů, minerální podíl (lávu) zvyšující přístup vzduchu ke kořenům - zabraňuje tak jejich zahnívání a zajišťuje i lepší příjem vody a živin.

Je vhodný pro pokojové a balkónové rostliny, většinu zahradních rostlin, lesní porosty, sportovní trávníky či dřeviny na rekultivovaných plochách.

200 Kč s DPH

BoPon na zahradní květiny je vícesložkové hnojivo s vysokým obsahem mikro a makro částic, speciálně přizpůsobené požadavkům všech kvetoucích rostlin.

Vysoký obsah draslíku zlepšuje celkový stav rostlin a zvyšuje jejich odolnost vůči mrazu.

Hořčík zajistí svěží zelené listy a intenzivní barvy květů.

Obsah balení vystačí na 25 m2.

292 Kč s DPH

Přípravek určený k ochraně rostlin před škůdci. Přípravek účinkuje jako systémový i kontaktní insekticid. Účinná látka je vstřebávána listy rostlin a rozváděna po celé rostlině. Účinná látka je dokonce obsažena v nových přírůstcích. 

Substral Careo Ultra působí proti žravým a savým škůdcům, především proti molicím, sviluškám, mšicím, housenkám apod. Olej obsažený v přípravku ničí larvy a vajíčka škůdců.  

103 Kč s DPH

Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat je dlouhodobě působící organominerální hnojivo, vyrobené z rostlinných zbytků a z dlouhodobě působícího dusíkatého hnojiva.

Unikátní technologie umožňuje pozvolné uvolňování živin.

Rostliny jsou díky hnojivu skvěle vyživené a zároveň je zvýšena jejich odolnost proti škodlivým činitelům.

Hnojivo obsahuje zejména dusík, částečně pak fosfor a draslík.

Vyživuje rostliny po dobu 4–5 měsíců, podporuje zdravý růst rostlin a snadno se aplikuje. 

183 Kč s DPH

Kristalon je krystalické, ve vodě rozpustné hnojivo, obsahující živiny, potřebné k dobrému vývinu rostlin (dusík, fosfor, draslík, hořčík a síru). Obsahuje i další prvky, jako je bór, molybden, měď, železo, mangan a zinek. 

Hnojivo zajistí rostlinám dobrou kondici, zdravý vzhled a dobře vybarvené plody a květy.

Je vhodné pro zeleninu (rajčata, papriky, okurky, mrkev, salát, cibuli, brambory...), drobné ovoce (angrešt, rybít, maliny, réva, jahody...) a okrasné rostliny (růže, tulipíny, muškáty, pivoňky...). 

Hnojivo má okažitý účinek, snadno se dávkuje a zabraňuje žloutnutí listů. 

Novinka
81 Kč s DPH

Jiřina odrůdy Mirella se pyšní středně velkým, kulovitým květenstvím zářivě oranžových odstínů, které je zdobí od června až do října.

Její okvětní lístky jsou zajímavě stočené do tvaru ruliček, což této květině dodává originální vzhled.

Výhodou jsou i vysoké a robustní stonky, díky kterým se hodí k řezu a mohou být skvělým doplňkem květinových aranžmá.

Výška této odrůdy jiřiny obvykle dosahuje přibližně 90 cm.

4 produkty ve stejné kategorii
71 Kč s DPH 88 Kč

Kultivar Frigoulet patří mezi kaktusovité odrůdy jiřinek. Ty jsou typické plně dvojitými zdobnými květy, které jsou úzké a špičaté.

Jiřina Frigoulet kvete od července do prvních mrazů jasně červenými květy s bílou špičkou na koncích okvětí. Nápadné květy jsou široké 10–15 cm.

Celkově tato odrůda dorůstá výšky 90–110 cm.

Díky své výšce a nádherným velkým květům jsou tyto jiřiny vhodné nejen na záhon, ale zejména k řezu a květinovým aranžmá.

Odkvetlé květy je nutné pravidelně odstraňovat, aby rostlina mohla tvořit nová poupata.

65 Kč s DPH 82 Kč

Kultivar Garden Princess patří mezi semikaktusovité odrůdy jiřinek. Ty jsou typické plně dvojitými špičatými květy, které jsou pouze částečně stočené.

Jiřina Garden Princess kvete od července do prvních mrazů sytě žlutými květy, jejichž středy mohou být narůžovělé. Šířka květů se pohybuje okolo 13 cm.

Jedná se o nižší odrůdu, celková výška rostliny se pohybuje okolo 30–40 cm.

Díky tomu je tato odrůda vhodná k pěstování nejen v přední části záhonů, ale lze ji vysadit i do květináčů nebo menších pěstebních nádob. Velmi dobře se hodí jako řezaná květina.

Odkvetlé květy je nutné pravidelně odstraňovat, aby rostlina mohla tvořit nová poupata.

63 Kč s DPH 78 Kč

Fubuki je skupinou vysokých velkokvětých jiřin. Květy o průměru až 20 cm jsou souměrně uspořádány v okvětí s roztřepenými okvětními lístky.

Kultivar Kogane kvete od července do prvních mrazů velkými zaoblenými květy, jejichž barvené odstíny přechází od sytě žlutého středu po tmavě růžové okraje.

Květy vyrůstají na pevných stoncích, které jsou vysoké 80–100 cm

Jiřiny Fubuki jsou díky své výšce a nádherným velkým květům vhodné nejen na záhon, ale zejména k řezu a květinovým aranžmá.

Odkvetlé květy je nutné pravidelně odstraňovat, aby rostlina mohla tvořit nová poupata.

71 Kč s DPH 88 Kč

Jiřinky Gallery jsou kompaktní rostliny nižšího vzrůstu s nádhernými plnými květy.

Jiřinka Cézanne je nižšího vzrůstu, přesto nádherně doplní každý záhonek i truhlík.

Dorůstá výšky 30–40 cm a kvete od července do října krásnými žlutými květy. Ty svou barvou a vůní přitahují medonosný hmyz.

Odrůda je také vhodná k pěstování v květináči nebo menších nádobách.

Odkvetlé květy je nutné pravidelně odstraňovat, aby rostlina mohla tvořit nová poupata.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se