
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Hořčice habešská je známá především v Etiopii a Súdánu. Tato rostlina z čeledi brukvovitých patří mezi méně známou zeleninu.
Konzumují se mladé listy, které se dávají do salátů a semena, ze kterých se vyrábí hořčice. Navíc tato rostlina působí dekorativně díky svým načervenalým lístkům.
Hořčici lze pěstovat doma v květináči po celý rok.
Vegetační doba od výsevu je cca 5–6 týdnů.
Hořčice se vysazuje od března do září. Semena se vysévají do hloubky 2–3 cm do sponu 15 x 30 cm. Když jsou rostlinky vysoké cca 10 cm, je nutné je vyjednotit.
Hořčice není náročná na pěstování. Daří se jí na teplém a slunečném stanovišti v hlinitopísčité, propustné půdě, s obsahem vápna.
Zálivka by měla být přiměřená, tato rostlinka nemá ráda přílišnou vlhkost.
Hnojení není nutné. Pro zvýšení výnosu můžete přihnojovat dusíkatými či fosforečnými hnojivy.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se