×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli černé maďarské - Capsicum annuum - semena chilli - 6 ks

×

Chilli Černé Maďarské je vhodné pro pěstování jak ve venkovním záhoně, tak i ve skleníku či ve velkém květináči. Výška rostliny je nejčastěji 50–70 cm, může dorůstat až do výšky 90 cm. Vše záleží na podmínkách, ve kterých je pěstována. Papričky jsou přibližně 6 cm dlouhé a dozrávají do fialové až černé barvy.

SHU je 5 000–10 000 jednotek, což toto chilli řadí k mírně pálivým odrůdám. Papriky jsou vhodné k přímé konzumaci, do omáček, salátů, k nakládání i grilování.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
121 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000123
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000123

Parametry

Výška
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Černá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Mírně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
68 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.

Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny. 

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

157 Kč s DPH

Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem. 

Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách. 

Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito. 

Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

184 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik

Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů. 

V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů. 

4 produkty ve stejné kategorii
84 Kč s DPH

Chilli Large Red Cherry Hot je původem z Maďarska a říká se mu také „cherry pálivé feferonky“. Jedná se o kompaktní, hustý keř, s výškou okolo 60 cm. Svůj název získal díky kulatým drobným plodům, které dorůstají velikosti 3–4 cm v průměru a připomínají cherry rajčátka. Dozrávají do sytě červené barvy.

Jedná se o mírně pálivou odrůdu. SHU je 2 500–5 000 jednotek. Papričky se nejčastěji konzumují plněné sýrem nebo nakládané v oleji. Hodí se ale i k přímé konzumaci nebo jako ozdoba pokrmů.

Doba zrání je kratší, okolo 75 dní.

96 Kč s DPH

Jalapeno papričky jsou známé pro svou charakteristickou pálivost, avšak ve srovnání s jinými druhy chilli patří spíše k těm mírnějším.

Původem z Mexika, jalapeno se pyšní kompaktními keři, které dorůstají do výšky přibližně 50 cm, v některých případech až 70 cm.

Tyto rostliny jsou obzvláště plodné, produkují plody o délce kolem 7 cm, jež mění barvu z původní zelené až do hnědé při zralosti.

Tento barevný přechod dodává jalapeno papričkám výrazný dekorativní efekt.

S hodnotou pálivosti mezi 2 500–8 000 SHU, se jalapeno řadí mezi mírně pálivé varianty chilli.

Tyto papričky se běžně konzumují čerstvé, ale jsou také populární v sušené nebo nakládané formě.

Vegetační doba jalapeno papriček trvá přibližně 75 dní

71 Kč s DPH

Jalapeno papričky pocházejí z Mexika a v současné době se těší celosvětově velké popularitě. Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a lze ji pěstovat i v domácím prostředí. Plodí 5–8 cm dlouhé papriky, které dozrávají do červené barvy.

Jalepeno jsou známé především pro svou pálivost, která ovšem není tak výrazná jak u některých jiných, mnohem pálivějších odrůd. SHU je 2 500–6 000 jednotek, takže se jedná spíše o mírně pálivou odrůdu.

Papričky se využívají k sušení, uzení, nakládání nebo k přípravě nejrůznějších pokrmů.

Skladem jaro 2024
81 Kč s DPH

Papričky Jalapenos jsou obecně známé pro svou vysokou pálivost, i když se v hodnocení pálivosti pohybují, oproti jiným druhům, spíše na nižších příčkách. Toto chilli je původem z Mexika a vytváří nižší keře o výšce 50 cm, výjimečně až 70 cm.

Rostlina je velmi výnosná. Plodí 7 cm dlouhé plody, které dozrávají přes červenou barvu až do tmavě fialové. Díky tomu působí značně dekorativním dojmem.

Pálivost je 2 500–8 000 SHU jednotek, což tuto odrůdu řadí k mírně pálivým druhům. Papriky se konzumují čerstvé, příp. se suší nebo nakládají.

Doba zrání je přibližně 75 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se