
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Mizuna Waido je druhem tzv. japonské hořčice. Dorůstá do max. výšky 45 cm. Listy jsou jasně zelené a stonek má bílou barvu. Rostlina roste rychle a v průběhu sklizně nasazuje nové listy.
Mizuna se využívá zejména do studených pokrmů. Je možné ji ale vařit, podobně jako špenát či brokolici.
Ceněna je pro vysoký obsah vitamínů a minerálů a zároveň nepatrný obsah cukrů.
Tento druh asijské zeleniny není příliš náročný na pěstební podmínky.
Semínka lze předpěstovat v průběhu března v truhlíku či sadbovači. Hloubka výsevu je 3 mm.
V průběhu dubna lze přesadit předpěstované sazenice do venkovního záhonu. Ideální spon je 30 x 50 cm. Rostliny nejsou nijak náročné na prostor, proto je můžete pěstovat i na balkóně v květináči nebo celoročně doma. Snesou téměř jakékoliv stanoviště, ideální je však slunečné či polostinné. Ke zdárnému růstu jim postačí i těžší a méně výživné půdy. Rostlině se nedaří pouze v kyselé, příliš podmáčené nebo chladné půdě.
Mizuna zakořeňuje poměrně mělce, proto je nutné pravidelně rostliny zalévat. Roste rychle, je odolná vůči výkyvům počasí. Ke sklizni jednotlivých listů či růžic dochází již dva měsíce od výsadby. Rostlina i po seříznutí plodí další listy. Seříznuté části nelze delší dobu skladovat, proto je dobré odřezávat jen část, kterou ihned spotřebujete.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se