
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Slanobýl je sukulentní japonská bylinka, vyznačující se svou slanou chutí a vzrůstem do 30 cm.
Rostlina je vhodná k používání při přípravě pokrmů teplé kuchyně. Slanobýl je velmi oblíbený v Itálii, kde se konzumují jeho vařené listy.
Rostlina se používá při onemocnění jater, ledvin, reguluje metabolismus tuků a cholesterolu.
Slanobýl se vysévá od května do srpna přímo na venkovní záhon. Semena lze také od února předpěstovat doma. Hloubka výsevu je 0,5 cm, doba klíčení je 12–20 dní.
Jedná se o vysoce odolné rostliny, které snesou i velmi nepříznivé podmínky pěstování. Jediné, co vyžadují, je vysoký obsah soli v půdě. Stanoviště by mělo být slunečné s vlhkou půdou. Nedoporučuje se rostliny přihnojovat.
Od června se sklízí listy a mladé výhonky.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se