Česnek dělíme na česnek paličák a česnek nepaličák.
Paličák má kulovité květenství (palici) s cibulkami, které se musí odstranit, aby úroda nebyla nízká. Nepaličák má snazší pěstování, které navíc zaručuje určitý výnos, tvoří více stroužků a má lepší skladovatelnost. Některé druhy lze vysazovat jak na jaře, tak na podzim. Konzumní částí je cibule dělená na stroužky, ale v kuchyni lze využívat např. i čerstvé květní stvoly nebo celé mladé rostliny. V lidovém léčitelství je využíván již několik tisíciletí a po mnoho staletí jej lidé používají ke kořenění jídel. Bez jeho charakteristické chuti se neobejdou žádné vyhlášené kuchyně.
Sídlo firmy:
Petržílkova 2835/3
158 00, Praha
Nejedná se o prodejnu, není zde prodej ani výdej zboží.
IČO: 24318647
DIČ: CZ24318647