×

Kategorie

Reveň/rebarbora

Rebarbora je další z řady košťálové zeleniny, která je tradiční součástí především venkovských zahrad. Rebarbora je výborná do koláčů, lze ji zavařit, vyrobit marmeládu a další pochutiny. Rebarboru známe také pod méně používaným názvem reveň.

Řapík rebarbory doporučujeme konzumovat pouze v omezené době, přibližně od poloviny května do poloviny června. Později v době, kdy rostlina přechází do květu se v jejím řapíku zvyšuje podíl kyseliny šťavelové a sklizeň již není vhodná. Listy sklízíme ideálně ráno, kdy je ještě chladno a v lednici vydrží až dva týdny.

V době, kdy reveň kvete, poslouží také jako vysoce dekorativní a velmi efektní rostlina v zahradě. Nezapomeňte také, že se jedná o poměrně prostornou rostlinu, která potřebuje hodně místa. Na to je třeba myslet již při výsadbě. 

Číst víceShow less
Zobrazení 1-2 z 2 položek

Menu

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se