Plodová zelenina zahrnuje celou řadu druhů zeleniny. Je velice zdravá. Řadíme sem rostlinu Cuketa, baklažán, dýně, meloun, papriky, patison či okurku.
Baklažán lidově patližán nebo také patlažán, oficiálně lilek vejcoplodý. Věděli jste, že botanicky správně se jedná o ovoce, i když je pěstován jako zelenina, stejně jako je tomu u rajčete, papriky a jiných lilkovitých? Lilek pomáhá předcházet vzniku volných radikálů v těle a je zdrojem sodíku a kyseliny listové. Podporuje také činnost jater a snižuje obsah cholesterolu v krvi. Nabízíme Vám lilky s plody různých velikostí a netradičních barev.
Dokážete-li rostlinám zajistit příhodné podmínky pro pěstování, doporučujeme Vám ho vyzkoušet, určitě Vás překvapí a v zahradě budou jeho plody i pěknou dekorací.
Dovedete si představit léto bez melounu? I když v překladu z řečtiny znamená slovo „zralé jablko“, jde o druh plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých, většinou je však považován za ovoce a mezi ovocem ho nacházíme i v obchodech. Dělíme je na dvě hlavní skupiny, a to meloun vodní a meloun cukrový.
Držíte dietu? Meloun je poměrně nízkokalorickou potravinou, která je navíc vydatným zdrojem kyseliny listové, jablečné a citronové. Přestože se jedná o teplomilné rostliny, lze je úspěšně pěstovat i v našich podmínkách. Zkuste to!
Paprika je původem ze Střední Ameriky. Dnes se pro svou úžasnou chuť, plnou vitamínů C, vlákniny a dalších živin, pěstuje po celém světě. Spousta pěstitelů si chce papriku vyšlechtit doma – ve skleníku, na zahrádce nebo na balkóně. Ideální je semena zasít už v únoru. Pak má paprika dostatek času vyklíčit, vyrůst a dozrát do velkých plodů.
Nebojte se semena zasít i později: vyrostou bez problému a s úrodou budete více než spokojeni. Vyberte si z mnoha odrůd, barev, chutí a tvarů, ať už máte rádi papriky pálivé, sladké nebo nakládané kozí/beraní rohy.
Kdo by neměl rád rajčata. Zkusíte si je vypěstovat ze semínek? Stačí si jen vybrat z různých druhů – keříčková, tyčková nebo dáte přednost koktejlovým rajčátkům?
Po celé léto vás odmění chutnými plody, kterým sluníčko dodá i krásnou vůni.
Tomatillo Neboli mochyně dužnoplodá je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších zelenin. Dělají se z ní nejrůznější pokrmy, omáčky a salsy. Jedná se o jednoletou zeleninu milující teplé podnebí (v našich podmínkách ho pěstujeme ve skleníku či v nádobách na jižní terase).
Rostlinám vyhovuje plné slunce a propustná písčitá zemina. Výhodou je, že se mohou zpracovávat i ne zcela zralé plody. Jsou–li plody vyzrálé, jsou nasládlé, šťavnaté a křupavé. Nezralé mají spíše zeleninovou chuť a používají se především na tepelné úpravy. Plody mohou dorůst až do velikosti menšího rajčete.
Sklizeň je 60 – 75 dní po výsevu. Rostliny nepodléhají chorobám a škůdcům, ačkoli se výjimečně můžeme setkat s plísní bramborovou jako na rajčatech, to ale pouze na jednotlivých plodech.
Sídlo firmy:
Petržílkova 2835/3
158 00, Praha
Nejedná se o prodejnu, není zde prodej ani výdej zboží.
IČO: 24318647
DIČ: CZ24318647