Katalog

Kvalita

Plodové zeleniny

Plodové zeleniny 

Plodová zelenina zahrnuje celou řadu druhů zeleniny. Je velice zdravá. Řadíme sem rostlinu Cuketa, baklažán, dýně, meloun, papriky, patison či okurku.
  • Lilek
    Lilek

    Baklažán lidově patližán nebo také patlažán, oficiálně lilek vejcoplodý. Věděli jste, že botanicky správně se jedná o ovoce, i když je pěstován jako zelenina, stejně jako je tomu u rajčete, papriky a jiných lilkovitých? Lilek pomáhá předcházet vzniku volných radikálů v těle a je zdrojem sodíku a kyseliny listové. Podporuje také činnost jater a snižuje obsah cholesterolu v krvi. Nabízíme Vám lilky s plody různých velikostí a netradičních barev.

    Dokážete-li rostlinám zajistit příhodné podmínky pro pěstování, doporučujeme Vám ho vyzkoušet, určitě Vás překvapí a v zahradě budou jeho plody i pěknou dekorací.

  • Meloun
    Meloun

    Dovedete si představit léto bez melounu? I když v překladu z řečtiny znamená slovo „zralé jablko“, jde o druh plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých, většinou je však považován za ovoce a mezi ovocem ho nacházíme i v obchodech. Dělíme je na dvě hlavní skupiny, a to meloun vodní a meloun cukrový.

    Držíte dietu? Meloun je poměrně nízkokalorickou potravinou, která je navíc vydatným zdrojem kyseliny listové, jablečné a citronové. Přestože se jedná o teplomilné rostliny, lze je úspěšně pěstovat i v našich podmínkách. Zkuste to!

  • Okurky
    Okurky
  • Papriky
    Papriky
  • Patizon
    Patizon
  • Rajčata
    Rajčata
  • Cuketa a Dýně/Tykev
    Cuketa a Dýně/Tykev
  • Kukuřice
    Kukuřice
  • Tomatillo - rajčenka
    Tomatillo - rajčenka

    Tomatillo Neboli mochyně dužnoplodá je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších zelenin. Dělají se z ní nejrůznější pokrmy, omáčky a salsy. Jedná se o jednoletou zeleninu milující teplé podnebí (v našich podmínkách ho pěstujeme ve skleníku či v nádobách na jižní terase).

    Rostlinám vyhovuje plné slunce a propustná písčitá zemina. Výhodou je, že se mohou zpracovávat i ne zcela zralé plody. Jsou–li plody vyzrálé, jsou nasládlé, šťavnaté a křupavé. Nezralé mají spíše zeleninovou chuť a používají se především na tepelné úpravy. Plody mohou dorůst až do velikosti menšího rajčete.

    Sklizeň je 60 – 75 dní po výsevu. Rostliny nepodléhají chorobám a škůdcům, ačkoli se výjimečně můžeme setkat s plísní bramborovou jako na rajčatech, to ale pouze na jednotlivých plodech.

  • Lagenárie
    Lagenárie
na stránku
Zobrazeno 1 - 23 z 331 produktů
Zobrazeno 1 - 23 z 331 produktů

Menu