Katalog

Povolené filtry:

    Plodové zeleniny

    Plodové zeleniny 

    Plodová zelenina zahrnuje celou řadu druhů zeleniny. Je velice zdravá. Řadíme sem rostlinu Cuketa, baklažán, dýně, meloun, papriky, patison či okurku.

    • Lilek
      Lilek

      Baklažán lidově patližán nebo také patlažán, oficiálně lilek vejcoplodý. Věděli jste, že botanicky správně se jedná o ovoce, i když je pěstován jako zelenina, stejně jako je tomu u rajčete, papriky a jiných lilkovitých? Lilek pomáhá předcházet vzniku volných radikálů v těle a je zdrojem sodíku a kyseliny listové. Podporuje také činnost jater a snižuje obsah cholesterolu v krvi. Nabízíme Vám lilky s plody různých velikostí a netradičních barev.

      Dokážete-li rostlinám zajistit příhodné podmínky pro pěstování, doporučujeme Vám ho vyzkoušet, určitě Vás překvapí a v zahradě budou jeho plody i pěknou dekorací.

    • Meloun
      Meloun

      Dovedete si představit léto bez melounu? I když v překladu z řečtiny znamená slovo „zralé jablko“, jde o druh plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých, většinou je však považován za ovoce a mezi ovocem ho nacházíme i v obchodech. Dělíme je na dvě hlavní skupiny, a to meloun vodní a meloun cukrový.

      Držíte dietu? Meloun je poměrně nízkokalorickou potravinou, která je navíc vydatným zdrojem kyseliny listové, jablečné a citronové. Přestože se jedná o teplomilné rostliny, lze je úspěšně pěstovat i v našich podmínkách. Zkuste to!

    • Okurky
      Okurky
    • Papriky
      Papriky
    • Patizon
      Patizon
    • Rajčata
      Rajčata
    • Cuketa a Dýně/Tykev
      Cuketa a Dýně/Tykev
    • Kukuřice
      Kukuřice
    • Tomatillo - rajčenka
      Tomatillo - rajčenka

      Tomatillo Neboli mochyně dužnoplodá je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších zelenin. Dělají se z ní nejrůznější pokrmy, omáčky a salsy. Jedná se o jednoletou zeleninu milující teplé podnebí (v našich podmínkách ho pěstujeme ve skleníku či v nádobách na jižní terase).

      Rostlinám vyhovuje plné slunce a propustná písčitá zemina. Výhodou je, že se mohou zpracovávat i ne zcela zralé plody. Jsou–li plody vyzrálé, jsou nasládlé, šťavnaté a křupavé. Nezralé mají spíše zeleninovou chuť a používají se především na tepelné úpravy. Plody mohou dorůst až do velikosti menšího rajčete.

      Sklizeň je 60 – 75 dní po výsevu. Rostliny nepodléhají chorobám a škůdcům, ačkoli se výjimečně můžeme setkat s plísní bramborovou jako na rajčatech, to ale pouze na jednotlivých plodech.

    • Lagenárie
      Lagenárie
    na stránku
    Zobrazeno 1 - 23 z 335 produktů
    Zobrazeno 1 - 23 z 335 produktů

    Menu