×
PPL Parcelshop

Kategorie

Begonie třepenitá oranžová - Begonia fimbriata - hlízy begonie - 2 ks

×

Begonie s třepenitými okvětními lístky jsou opravdovým skvostem díky svému nevšednímu a poutavému vzhledu. Tyto květiny jsou schopny proměnit každý zahradní prostor ve vizuálně atraktivní místo.

Výrazně oranžové květy této variety potěší od raného léta až do podzimu, konkrétně od června až do října. Aby byla rostlina udržována ve skvělé kondici a nebyla zbytečně vyčerpávána, je důležité pravidelně odstraňovat odkvetlé květy.

Tato begonie dorůstá výšky přibližně 20 – 30 cm a je ideální volbou pro záhonky či jako okrasná rostlina do nádob a květináčů.

Velikost hlíz: 6/+

Číst víceShow less
58 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
2000242
Přidat k oblíbeným
Popis

Hlízy begonií se vysazují v únoru či březnu do mělkých nádob a uchovávají v místnosti s teplotou 15–20 °C. Před výsadbou se doporučuje je několik hodin máčet ve vlažné vodě. Naklíčené hlízy se přesazují do nádob s rašelinou. Dobré je na dno nádoby dát dostatečnou drenáž, aby půda nebyla přemokřená a nedocházelo k zahnívání kořenů. Rostliny v této fázi nepotřebují přílišné světlo, ale prospívá jim vyšší vzdušná vlhkost. Stejně tak substrát udržujte stále vlhký. V těchto podmínkách se rostliny nechávají až do doby, kdy mají min. 4 pravé listy.

Na venkovní stanoviště se rostliny přesazují až koncem května, kdy nehrozí ranní mrazy. Vyhovuje jim polostinné nebo stinné stanoviště, chráněné před větrem. Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.

Rostliny se pravidelně přihnojují od jara do léta hnojivem, podporujícím kvetení. Hnojení se omezuje až koncem léta, kdy je potřeba begónie připravit na přezimování.

Před příchodem prvních mrazíků se hlízy vyjmou ze země, očistí a nechají zaschnout. Uchovávají se v nádobě s vlhkou rašelinou při teplotě okolo 6 °C.

Číst víceShow less
Detaily produktu
2000242

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Barva květu
Oranžová
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Leden
Únor
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Druh begonie
Třepenitá
Jak balíme cibulky?
Jak na přezimování?
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
200 Kč s DPH

BoPon na zahradní květiny je vícesložkové hnojivo s vysokým obsahem mikro a makro částic, speciálně přizpůsobené požadavkům všech kvetoucích rostlin.

Vysoký obsah draslíku zlepšuje celkový stav rostlin a zvyšuje jejich odolnost vůči mrazu.

Hořčík zajistí svěží zelené listy a intenzivní barvy květů.

Obsah balení vystačí na 25 m2.

328 Kč s DPH

Substral komplexní ochrana je vynikající přípravek pro ochranu růží a dalších venkovních okrasných rostlin. Přípravek působí jako fungicid a insekticid.

Přípravek hubí mšice s účinkem do 24 hodin po aplikaci.

Potlačuje již existující infekce rostlin (černá skvrnitost, padlí…) a rostliny i jejich nové přírůstky chrání před novým napadením mšicemi nebo houbovými chorobami. 

121 Kč s DPH

BoPon hnojivo pro kvetoucí rostliny je vysoce účinné minerální hnojivo ve formě gelu, rozpustného ve vodě. Je určeno pro hnojení okrasných, balkonových a záhonových rostlin.

Při pravidelném používání podporuje tvorbu poupat a zajišťuje dlouhodobé a bohaté kvetení. 

Živiny jsou z hnojiva dobře vstřebatelné. 

Balení 0,5 l postačí až na 140 l zálivky.

442 Kč s DPH

Sazeč cibulovin je praktický pomocník zejména při sázení cibulek či sazeniček do země, k čemuž slouží kuželovitá pracovní část.

Pro přesné určení určení hloubky výsadby je na boku sazeče vyznačena vodící stupnice.

Je vhodný pro cibulky o velikosti do 65 mm s maximální hloubkou výsadby 125 mm.

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná. 

Velmi lehké, pevné provedení z kvalitních materiálů odolává snadno povětrnostním vlivům.

Rozměry: délka: 24,3 cm, šířka: 11,7 cm. Hmotnost: 0,25kg.

257 Kč s DPH

Neem Azal je insekticidní přípravek na ochranu rostlin ve formě emulgovatelného koncentrátu.

Zastavuje aktvitu požerového hmyzu. Během několika hodin po aplikaci přestanou být škůdci aktivní.

Chrání proti mšicím,  housenkám, třásněnkám, smutnicím, mandelinkám, mšicím jabloňovým a dalším druhům mšic.

Přípravek se používá na brambory, kořeninové rostliny (kromě pažitky), špenát, zelí a kapustu, zeleninu s jedlou slupkou (rajče, okurka, tykev apod.) a okrasné rostliny.

Přípravek je poměrně šetrný k přírodě. 

4 produkty ve stejné kategorii
56 Kč s DPH

Begonie je vděčná a nenáročná rostlina, která vás svými okouzlujícími květy potěší až do příchodu prvních mrazíků a to bez potřeby intenzivní péče.

Tento konkrétní druh plnokvěté begonie se pyšní velkolepými růžovobílými květy, které svým vzhledem připomínají květy kamélií. Na jedné rostlině se mohou objevovat jednoduché i plné květy, které dosahují průměru 10–15 cm.

Rostlina dosahuje výšky mezi 25–35 cm a je ideální pro pěstování jak v zahradní půdě, tak v prostorných pěstebních nádobách.

Je důležité zajistit jí dostatečný objem substrátu a pravidelnou zálivku, aby mohla begonie prosperovat a rozvíjet svou plnou krásu.

Velikost hlíz: 5/+

86 Kč s DPH

Begonie Pink Balcony představuje okouzlující odrůdu, která se dokonale hodí k dekoraci balkónů nebo teras, a to zejména pokud jsou květiny umístěny v závěsných květináčích, kde její krása může plně vyniknout.

Charakteristická je pro ni hojná produkce svěšených květů, které rozkvétají v jemných odstínech růžové a bílé barvy.

Begonie jsou nesmírně vděčné květiny, jež bez náročné péče bohatě vykvetou a to od června až do prvních podzimních mrazů. Tyto rostliny obvykle dorůstají do výšky maximálně 25–35 cm.

Velikost hlíz: 6/+

63 Kč s DPH

Begonie Picottee je atraktivní cibulovina, která je výsledkem šlechtění a křížení různých druhů begonií, které pocházejí z tropických a subtropických oblastí Jižní Ameriky.

Tato rostlina je známá svou robustností a schopností odolávat nepříznivým klimatickým podmínkám, což ji činí vhodnou pro pěstování v různorodých prostředích.

Charakteristickým rysem Begonie Picottee je její bohatě větvená struktura s dlouhými výhony, které jsou ozdobeny květy s unikátním zbarvením.

Název Picottee odkazuje na specifický vzor květů, kde okraje okvětních lístků vynikají kontrastní barvou oproti zbytku lístku. Tento efekt dodává květům zvláštní půvab a vizuální zajímavost.

Od června až do prvních podzimních mrazů se můžete těšit na bohatou květenství Begonie Picottee, která se pyšní paletou teplých barev, sahající od žluté přes oranžovou až po červenou. 

Velikost hlíz: 5/+

86 Kč s DPH

Begonie nádherná druhu Apricot roste vzpřímeně do výšky okolo 25–35 cm.

Od června do října ji zdobí plné, bílé květy s meruňkovým nádechem. Ty vyrůstají převisle a vytváří tak krásný, kaskádovitý efekt.

Doporučujeme je tedy vysazovat do závěsných truhlíků nebo vysokých květináčů, kde nejlépe vyniknou.

Begonie patří mezi nejoblíbenější stínomilné trvalky. Jsou pěstitelsky nenáročné a přesto nádherně kvetou.

Velikost hlíz: 5/+

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se