Kategorie
- Podzimní cibulovinySkladem čerstvé cibuloviny
-
Travní směsi a loukyI pro podzimnní výsevy
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Klíčky a microgreens
-
Okrasné rostlinyZvonky v pastelových barvách
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Léčivky a bylinky
-
Zelenina a ovoceStále je co vysévat!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
Červená řepa Pablo & Avalanche & Boldor F1 -...
Gladiator herbicid - Lovela - ochrana rostlin -...
Probiotika Weiki pro rajčata - 100 ml
BIO Sója luštinatá Edamame - Glycine max - bio semena sóji - 25 ks
Sója luštinatá Edamame je dnes velice oblíbená plodina plná bílkovin, minerálů a vlákniny. Určitě by proto neměla chybět ve Vašem jídelníčku.
Jedná se o ranou odrůdu, velice podobnou fazoli. Rostlina vytváří zelené chlupaté lusky s většími zrny. Celkově rostlina dosahuje výšky kolem 50 cm.
Odrůda má výbornou chuť a hodí se hlavně do japonských specialit.
Doba zrání je cca 100 dní.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Semena je vhodné od dubna předpěstovat na teplém místě s teplotou kolem 25 °C. Doporučená hloubka výsevu je 2–4 cm. Po posledních mrazech můžete rostliny přemístit ven do sponu 40 x 25 cm.
Sóju můžete také vysévat přímo na stanoviště, od května do června. Teplota půdy by měla být alespoň 12 °C.
Sóje bude vyhovovat slunečné stanoviště s humózní půdou.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Duben
- Ranost odrůdy
- Raná
- Barva plodu
- Zelená
- Vegetační doba
- Letničky
- BIO kvalita
- Ano
- Pěstování
- Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Září
Říjen
Probiotika pro kompost značky Weiki je čistě přírodním produktem bez GMO.
Obsahuje 100% přírodní užitečné bakterie, které nastartují přeměnu organických zbytků na bio hnojivo.
Kompost je díky nim zdravý, bez plísní a škodlivých patogenů a tedy také bez zápachu.
Doporučujeme využít v kombinaci s Weiki urychlovačem kompostu.
Přírodní probiotika značky Weiki pro zeleninu jsou vhodné pro bohatší a sladší úrodu.
Podporují růst i kvetení, urychlí dozrávání plodů a navíc zlepší celkovou kondici zeleniny.
Dále zlepšují využití živin z použitého hnojiva a posílí kořenový systém rostliny.
V neposlední řadě probiotické bakterie pomohou zelenině lépe snášet stres a urychlí její regeneraci a potlačí patogeny.
Hodí se pro ekologické i konvenční pěstování, bez GMO.
Zvláště vhodné jsou probiotika pro rajčata, papriky, okurky, cukety, dýně, lilky, saláty, kedlubny, ředkve, mrkve, celery, petrželky, řeřichy, cibule, červené řepy, květáky, brokolice, zelí i kapusty.
Plantasorb je ekologický přípravek, který zadržuje půdní vlhkost a zajišťuje tak stálý přísun vody k rostlinám. Zabraňuje prosakování a šetří tak vodu.
Zajistí vyrovnaný růst rostlin i v suchých obdobích a zlepšuje navíc provzdušnění půdy.
Jedná se o čistě přírodní produkt, který zůstává v půdě několik let a postupně se rozkládá.
Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které zajišťují efektivní přenos získané vody ke kořenovému systému rostliny.
Gliorex je pomocný ekologický přípravek na moření česneku, cibulovin a ostatní zeleniny.
Dodává se ve formě prášku, který s vodou vytvoří suspenzi k aplikaci do půdy.
Obsahuje spory hub, které se vyskytují přirozeně v půdě a pomáhají v ní rozkládat organické zbytky. Tím pozitivně ovlivňují růst a vitalitu rostlin.
Přípravek je použitelný nejen na česnek a cibuloviny, ale i na zeleninu a luskoviny.
Hoštické slepičince jsou oblíbený hnojící přípravek se snadnou aplikací, který je vhodný pro výživu všech kvetoucích rostlin, ovoce a zeleniny. Vhodné jsou zejména na muškáty, rajčata, papriky a okurky.
Přípravek je 100% přírodní, obsahuje fermentovaný slepičí trus.
Díky vysokému obsahu fosforu příznivě ovlivňuje násadu květů a bohatou úrodu.
Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách.
Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách.
Kristalon je krystalické, ve vodě rozpustné hnojivo, obsahující živiny, potřebné k dobrému vývinu rostlin (dusík, fosfor, draslík, hořčík a síru). Obsahuje i další prvky, jako je bór, molybden, měď, železo, mangan a zinek.
Hnojivo zajistí rostlinám dobrou kondici, zdravý vzhled a dobře vybarvené plody a květy.
Je vhodné pro zeleninu (rajčata, papriky, okurky, mrkev, salát, cibuli, brambory...), drobné ovoce (angrešt, rybít, maliny, réva, jahody...) a okrasné rostliny (růže, tulipíny, muškáty, pivoňky...).
Hnojivo má okažitý účinek, snadno se dávkuje a zabraňuje žloutnutí listů.
Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.
Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).
Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.
Sója Green Shell v BIO kvalitě je novou ranou odrůdou sójových bobů.
Vyniká odolností proti chladu, jelikož byla pěstována na severu Evropy. Má velmi dobrou výnosnost i v chladném létě.
Sója je velice podobná fazoli. Na 90–150 cm vysoké rostlině se tvoří silné zelené chlupaté lusky, ve kterých dozrávají sójové boby.
Sója Green Shell má výbornou chuť a hodí se zejména do japonských specialit a vegetariánských jídel.
Doba zrání je cca 100 dní.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Sója luštinatá Hokkai Green v BIO kvalitě je velice vyhledávanou plodinou zejména pro velký obsah bílkovin, minerálů a vlákniny.
Sója je velice podobná fazoli. Na asi půl metru vysoké rostlině se tvoří silné zelené chlupaté lusky, ve kterých dozrávají sójové boby. Jedná se o ranou odrůdu Edamame, u které je možné plody sklízet asi 6 týdnů před dozráním.
Sója Hokkai Green má výbornou chuť a hodí se hlavně do japonských specialit.
Doba zrání je cca 100 dní.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Odrůda sóji Edamame Chiba Green je známá pro svou středně ranou dozrávací dobu a patří mezi klasické odrůdy s vynikajícími výnosy velkých semen.
Původem z Japonska, tato odrůda si získala oblibu i v Severní Americe, kde se již několik let řadí mezi nejúspěšnější typy sóji edamame.
Chiba Green se vyznačuje kompaktním růstem a vysokou stabilitou rostlin, což ji činí ideální volbou pro strojovou sklizeň. Lusky mají lahodnou, ořechovou chuť.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Sója Tofu se vyznačuje zejména svým velmi vysokým obsahem bílkovin a představuje tak ideální surovinu pro použití ve výrobě potravin, nebo jako zelené hnojivo.
Tento typ sóji je obzvláště vhodný pro výrobu tofu, díky svému specifickému složení a vlastnostem. Naopak pro přípravu edamame, což jsou nezralé sójové boby konzumované jako pochoutka, se tento druh sóji nehodí.
Zralost sójových bobů lze poznat podle toho, že jejich zrna již nejsou měkká natolik, aby bylo možné je poškrábat nehtem. To znamená, že boby dosáhly optimálního stupně zralosti pro další zpracování.
Využití této specifické sóji je tedy mnohostranné, ať už jde o výrobu kvalitního tofu, které je základem mnoha vegetariánských a veganských jídel, nebo jako přírodní zdroj bílkovin v různých potravinářských produktech.
Vegetační doba je 140–150 dní.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.