
Dárková krabička plná bylinek

Dárkový balíček pro děti - zdarma dárkové balení

Dárkový balíček semen dýní - zdarma dárkové balení

Šalotka Golden Gourmet má žluté cibulky. Jedná se o velmi vytrvalou rostlinu, kterou lze zasadit i v podzimních měsících s očekávanou úrodou v dalším roce.
Odrůda je odolná vůči většině běžných onemocnění a zároveň velmi výnosná – při výsevu 500 gramů cibulek bývá výnos až 18 kilogramů.
Šalotky mají oproti běžné cibuli vynikající jemnou chuť, kterou oceníte zejména v syrovém stavu, ale také v pokrmech, kdy nechcete, aby chuť cibule převážila nad ostatními chutěmi.
Šalotky mají mnohem více silic, vitamínů, minerálů, cukrů i vody.
Balení 500 g postačuje k výsevu plochy přibližně 1,5 m2.
Velikost cibulek je 7–15 cm.
Výsadba se provádí po posledních mrazech (březen–květen) na venkovní záhon. Spon 20 x 10 cm.
Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.
Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.
U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se