×
PPL Parcelshop

Kategorie

Tykev fíkolistá k roubování - Cucurbita ficifolia - semena tykve - 10 ks

×

Jedná se o tykev, která se používá jako podnož pro roubování okurek a melounů. Pozor – tato odrůda neplodí vlastní plody!

Výhodou je její bohatý kořenový systém, který je odolný vůči různým půdním patogenům, čímž zaručuje roubované odrůdě bohatou plodnost.  

Podnož je rezistentní k fusáriovému vadnutí. 

Roubovaná zelenina odolává lépe stresu (počasí, škůdci) a získáme z ní mnohem větší úrodu. Roubované okurky snášejí lépe i chladnější počasí. 

Číst víceShow less
73 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000738
Přidat k oblíbeným
Popis

Doporučujeme začít s výsevem cca 2–3 dny před výsevem okurek či melounů. Přibližně za 14 dní je odrůda připravená k roubování, v době 2 okvětních lístků. 

Roubujeme do rozštěpu, v době kdy se objeví první lístky. Poté místo zavážeme roubovací páskou. 

Dopřejeme sazeničkám stanoviště s vysokou vlhkostí, teplé a slunečné. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000738

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
278 Kč s DPH

Hoštická trojkombinace je unikátní směs tří čistě přírodních složek – mleté rohoviny, přírodního NPK s guánem a granulovaného kravského hnoje.

Je určena zejména k základnímu hnojení na záhonech, ale také ve sklenících a pařeništích.

Díky svému složení doplňuje do půdy základní živiny a stopové prvky a zvyšuje podíl humusu. Hodí se zejména k pěstování ovoce a zeleniny, lze ale použít také na okrasné květy a stromy.

115 Kč s DPH

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

136 Kč s DPH

Postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu, určený k ochraně:
- jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti
- révy proti padlí révovému
- angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému
- okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí

Balení vystačí na přípravu 20 l aplikační kapaliny.

244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

63 Kč s DPH

Odrůda okrasné tykve Dinosaurus se vyznačuje atraktivními plody, které lze využít jak pro dekorativní účely, tak pro konzumaci.

Hmotnost jednotlivých plodů se pohybuje v rozmezí od 0,8 do 3 kilogramů a na první pohled zaujmou zejména svou tmavozelenou, zajímavě tvarovanou slupkou, která připomíná kůži dinosaura.

Plody tykve Dinosaurus jsou při zralosti hořké a mají tvrdou slupku, což je důvod, proč jsou vhodné spíše k dekorativním účelům než k běžné konzumaci. Doporučujeme proto konzumovat pouze mladé tykve.

4 produkty ve stejné kategorii
57 Kč s DPH

Tykev Buttercup je bujně rostoucí odrůda, která pochází od původních obyvatel Jižní Ameriky. Plodí 1,5 kg velké plody, které dozrávají do tmavě zelené barvy, doplněné o světlé proužky.

Tvar je kulovitě zploštělý a tykve jsou, kromě vynikající chuti, také velmi zajímavé na pohled.

Dužina plodů je sytě oranžová, máslová a zároveň nasládlá. Má příjemné oříškové aroma. Výborná je do koláčů, ale hodí se i k opékání, do polévek apod.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

43 Kč s DPH

Tykev Butterscotch je ranou a plazivou odrůdou muškátové tykve. Rostlina se vyznačuje mohutnými výhony, velkými listy a plody hruškovitého tvaru, které dozrávají do krémové až oranžové barvy.

Váha plodů je 600–900 g a velikost může být 30–50 cm.

Dužina plodů je v době zralosti světle žlutá. V této fázi je tykev vhodná k přímé konzumaci. Později se mění na sytě oranžovou a je vhodná k tepelnému zpracování či konzervaci.

Jedná se o velmi chutnou odrůdu, která vyniká odolností proti padlí (PMT).

Doba zrání je přibližně 95 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se