×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Kukuřice setá Tatonka F1 - Zea Mays L. - semena kukuřice - 15 ks

×

Kukuřice Tatonka F1 je hybridní raná odrůda, která se vyznačuje vysokou odolností. Plodí až 21 cm dlouhé plody zlatožluté barvy. Plody jsou velmi sladké a vynikající jsou ve vařeném stavu.

Kukuřičná zrna obsahují velké množství vitamínů skupiny B a dále mnoho minerálních látek. Jsou dobrým zdrojem vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin.

Číst víceShow less
41 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001835
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním kukuřice můžete začít od dubna do května. Rostlina dobře klíčí při teplotách kolem 20 °C. Osivo je vhodné před samotným výsevem máčet. Klíčení obvykle trvá 1–2 týdny. Předpěstované osivo urychluje sklizeň přibližně o 3 týdny.

Přímý výsev je možný v polovině května, po odeznění ranních mrazíků. Půda nesmí mít nižší teplotu než 10 °C. Nižší teploty mohou výrazně ovlivnit růst rostlin, naopak pozdější výsev způsobuje nižší výnos. Je vhodné výsev překrýt fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, vyměníme fólii za netkanou textílii nebo vytvoříme zvýšený fóliový kryt). Ideální hloubka výsevu je 2–3 cm

Stanoviště by mělo být slunečné, dobře chráněné před větrem. Substrát volíme hlinitopísčitý, humózní, dobře propustný, např. pro výsev a množení. Substrát používejte vždy spařený. Ideální spon je 50 x 20 cm. Rostliny je dobré přihnojovat drůbežím trusem a prostor mezi nimi pokrýt mulčem. Důležitý je pro růst dostatek vláhy – rostliny je nutné zalévat důkladně, aby se voda dostala až ke kořenům.

Kukuřici lze uchovávat dlouhodobě pomocí zamrazení. V čerstvém stavu vydrží pouze krátkou dobu, neboť kukuřičný cukr se při vyšší teplotě rychle mění na škrob a dochází k moučnatění zrna.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001835

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Květen
Ranost odrůdy
Raná
Barva plodu
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Září
Odrůda kukuřice
Cukrová
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
264 Kč s DPH

Altela je pasivní pomocný přípravek, který zamezuje vzniku a rozvoji bakteriálních a houbových chorob rostlin.

Je určen zejména k ošetření brambor, zeleniny, jahod, ovocných stromů a vinné révy.

Přípravek obsahuje přírodní enzymy, neživé bakterie a rostlinné extrakty, které vytvářejí na povrchu rostliny nevhodné prostředí pro patogenní organismy. Zároveň obsahuje také některé stopové prvky, jako je zinek a mangan, které pomáhají aktivovat obranné mechanismy rostlin. 

Přípravek je vhodný k užití v ekologickém zemědělství, pro bio farmu i bio zahradu. Nevztahuje se na něj žádná ochranná lhůta.

85 Kč s DPH

INPORO PS je systémový insekticid na přírodní bázi proti mšicím, sviluškám, štítenkám a puklicím na zelenině, jabloních, rybízu, maliníku, jahodníku a na okrasných rostlinách.

Na rostlině vytváří lepivý povlak, který rostlinám neškodí, ale škůdce zahubí.

Aplikuje se postřikem.

Balení vystačí na cca 5 l postřiku.

115 Kč s DPH

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

500 Kč s DPH

Zahradnické nůžky Solid od výrobce Fiskars jsou určené ke střihu suchých a tvrdých větví. 

Přesně broušené, kalené, ocelové čepele zůstávají dlouho ostré.

Mají pohodlně vytvarovaná masivní držadla. Horní čepel je potažena nepřilnavou vrstvou, která snižuje tření a chrání čepel před korozí.

Ergonomická rukojeť FiberComp s povrchem SoftGrip zajistí bezpečné a pohodlné držení.

Nůžky jsou vhodné pro praváky i leváky. 

Nůžky nejsou vhodné pro děti.

4 produkty ve stejné kategorii
58 Kč s DPH

Kukuřice Negrocine je originální černou odrůdou původem z Peru, která je nejen velmi chutná, ale také mimořádně dekorativní. Je velmi úrodná zejména při pěstování v teplých oblastech

Rostlina je menšího vzrůstu, běžně okolo 1 metru a velmi dobře odnožuje.

Během září a října sklízíme asi 10 cm dlouhé klasy aromatických tmavých zrn oříškové chuti. Ty mají velmi dobrou pukavost, lze je tedy využít k přípravě oblíbeného popcornu.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se