×
PPL Parcelshop

Kategorie

Ačokča - Cyclanthera pedata - semena ačokči - 6 ks

×

Jedná se o jednoletou rostlinu, známou také pod názvem divoká okurka, jejíž stonek dorůstá délky až 5 m.
Rostlina je vhodná pro polní pěstování, neboť se bohatě větví. Důležité je poskytnout ji dostatečnou vertikální oporu. V našich klimatických podmínkách se jí daří poměrně dobře.

Charakteristické jsou pro ni zvláštní plody, které jsou vzhledem podobné paprice a chutí naopak připomínají okurku. Plody jsou světle zelené barvy a dosahují délky 5–10 cm. Dužina plodu je bílá nebo lehce nazelenalá.

Rostlina je oblíbená pro své blahodárné účinky na lidské zdraví – pomáhá bojovat proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. To vše ovšem pouze v syrovém stavu.

Ačokču lze konzumovat syrovou, stejně jako jiné druhy zeleniny, nebo ji lze tepelně upravovat. Příprava je stejná jako u paprik. Kromě toho lze plody nakládat buď samostatně nebo v kombinaci s okurkami, cibulkami apod.

Číst víceShow less
69 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002313
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o teplomilnou rostlinu, která se hodí jak pro polní pěstování, tak i pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu.

S předpěstováním semen se začíná v měsíci dubnu. Je nutné zvolit výživný substrát a mírnou zálivku (přemokření semenům škodí). Semínka sázíme do hloubky 1–1,5 cm. Rostliny vyžadují dostatek světla, teplotu okolo 22 °CDoba klíčení je 1–2 týdny.

Rostliny přesazujeme do záhonu v průběhu května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Rostlinu je možné překrýt netkanou textilií, čímž předejdete případnému prochladnutí.

Stanoviště pro výsadbu ačokči by mělo být slunečné, s humózní, lehkou půdou, která má dostatečný obsah živin. Ideální spon je 50 x 100 cm. V době, kdy začíná ačokča kvést a nasazovat první plody, je možné je přihnojovat ledkemdrůbežím trusem nebo speciálními postřiky přímo na listy.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002313

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Zelená
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Odrůda okurky
Polní 
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
79 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

148 Kč s DPH

Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.

Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.

Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.

244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

143 Kč s DPH

Jedná se o organominerální hnojivo, určené ke hnojení rajčat, paprik a okurek. Obsahuje drcenou rohovinu, která je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku. Ten se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

1 produkty ve stejné kategorii
108 Kč s DPH

Jedná se o vzácnou odrůdu ačokči, která plodí plody mnohonásobně větší plody než jsou plody běžné odrůdy ačokči.  

Tato jednoletá rostlina je známá také pod názvem divoká okurka či okurkopaprika

Charakteristické jsou pro ni zvláštní plody, které jsou vzhledem podobné paprice a chutí naopak připomínají okurku. Plody jsou světle zelené barvy a dosahují délky až 15 cm. Dužina plodu je bílá nebo lehce nazelenalá.

Rostlina je oblíbená pro své blahodárné účinky na lidské zdraví – pomáhá bojovat proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. To vše ovšem pouze v syrovém stavu.

Pozor: pěstování gigantické odrůdy ačokči je náročné, klíčivost semen je pouze cca 50 %, tedy mnohem menší než u běžné ačokči!

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se