×
PPL Parcelshop

Kategorie

Okurka angreštová - Cucumis myriocarpus - semena okurky - 6 ks

×

Angreštová okurka je velice drobná okrasná odrůda okurky, není vhodná ke konzumaci. Plody jsou o velikosti 2,5 cm, kulatého tvaru, pruhované. 

Výhodou je její atraktivní vzhled a také dlouho vydrží jako ozdoba, až několik měsíců. Její plody nejsou jedlé.

Rostlina je plazivá a ke svému růstu potřebuje dostatek tepla. 

Květy na jedné rostlině této odrůdy jsou samčí i samičí.  

Doba zrání je cca 100 dní. 

Číst víceShow less
57 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001628
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o teplomilnou rostlinu, která se hodí jak pro polní pěstování, tak i pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu.

S předpěstováním semen se začíná v měsíci dubnu. Je nutné zvolit propařený výživný substrát a mírnou zálivku (přemokření semenům škodí). Semínka sázíme do hloubky 1–1,5 cm. Rostliny vyžadují dostatek světla, teplotu okolo 20– 25 °CDoba klíčení jsou 4–5 týdnů.

Rostliny přesazujeme do záhonu v průběhu května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Rostlinu je možné překrýt netkanou textilií, čímž předejdete případnému prochladnutí. 

Stanoviště pro výsadbu okurek by mělo být slunečné, s humózní, lehkou půdou, která má dostatečný obsah živin. Ideální spon je 50 x 100 cm. V době, kdy začínají okurky kvést a nasazovat první plody, je možné je přihnojovat ledkemdrůbežím trusem nebo speciálními postřiky přímo na listy.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001628

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Zelená
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
154 Kč s DPH

Organo-minerální hnojivo je vícesložkové hnojivo, které dodá, díky svému unikátnímu složení, okurkám, cuketám a jiným tykvím potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Zajistí bujný růst rostliny, bohatou násadu plodů a podpoří jejich lahodnou chuť. 

Hnojivo příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě, a tím zvyšuje její úrodnost. Také reguluje vodní režim rostlin.

244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

328 Kč s DPH

Dřevovlna je 100 % přírodní produkt, vyrobený ze smrkového dřeva.

Díky moderním technologiím zpracování je ve výsledném produktu eliminován podíl nečistot.

Dřevitá vlna je zvláště vhodná pro podložení jahod, okurek, cuket či dýní jako ochrana proti plísním a hnilobám, které vznikají při přímém kontaktu s mokrou půdou.

Prostřednictvím této vlny tak může dozrávající ovoce po dešti rychleji oschnout, čímž se sníží riziko vzniku houbových chorob a napadení parazity.

Dřevitá vlna odvádí vlhkost, chrání půdu před vysycháním a zlepšuje její úrodnost.

162 Kč s DPH

Přípravek Bioan podporuje zdravotní stav rostlin a má výrazné vedlejší účinky proti houbovým chorobám, zejména ze skupiny padlí.

Přípravek je vhodný na okurky, tykve, vinnou révu, růže, okrasné rostliny, angrešt, rybíz, rajčata a další.

Je vyroben z potravinářských surovin.

Balení 200 ml vystačí na přípravu 30 l postřiku.

4 produkty ve stejné kategorii
63 Kč s DPH

Hořká okurka Naja má svůj původ v jihovýchodní Asii. Z toho důvodu je vhodná pouze pro pěstování ve skleníku, neboť rostlina miluje horko a téměř stoprocentní vzdušnou vlhkost.

Je známá také pod názvem Karel nebo Karavela, který dostala podle typicky zúžené špičky plodu. Plody mohou být cca 20 cm dlouhé a jsou typické svou bradavičnatou slupkou. Nejprve jsou zelené, postupně světlají a v průběhu zrání se mohou zbarvit až do oranžové barvy.

Plody jsou bohatým zdrojem kyseliny askorbové a obsahují další množství látek s antioxidačními účinky. Mají také příznivý vliv na hladinu glukózy v krvi.

Jak již název napovídá, vyznačuje se tato odrůda hořkou chutí, kterou způsobují semena plodu. Proto je nutné je před kuchyňskou úpravou odstranit a nasolenou okurku nechat vypotit. Poté ji můžete jakkoliv tepelně upravovat.

Pokud si zvyknete na její nahořklou chuť, můžete ji v kuchyni využít i v syrovém stavu jako salátovou okurku, ale spíše ji doporučujeme pěstovat pro dekorativní účely. 

69 Kč s DPH

Jedná se o jednoletou rostlinu, známou také pod názvem divoká okurka, jejíž stonek dorůstá délky až 5 m.
Rostlina je vhodná pro polní pěstování, neboť se bohatě větví. Důležité je poskytnout ji dostatečnou vertikální oporu. V našich klimatických podmínkách se jí daří poměrně dobře.

Charakteristické jsou pro ni zvláštní plody, které jsou vzhledem podobné paprice a chutí naopak připomínají okurku. Plody jsou světle zelené barvy a dosahují délky 5–10 cm. Dužina plodu je bílá nebo lehce nazelenalá.

Rostlina je oblíbená pro své blahodárné účinky na lidské zdraví – pomáhá bojovat proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. To vše ovšem pouze v syrovém stavu.

Ačokču lze konzumovat syrovou, stejně jako jiné druhy zeleniny, nebo ji lze tepelně upravovat. Příprava je stejná jako u paprik. Kromě toho lze plody nakládat buď samostatně nebo v kombinaci s okurkami, cibulkami apod.

124 Kč s DPH

Muškátová okurka nebo-li Casabanan je víceletá rostlina pocházející ze Střední Ameriky. V našich klimatických podmínkách se pěstuje jako pokojová rostlina. Jedná se o pnoucí rostlinu s intenzivní vůní, která je bohatě obsypaná květy, ze kterých dozrávají 30–60 cm dlouhé plody, připomínající tvarem okurku.

Barva plodu je sytě oranžová až červená, povrch je hladký.

Chutí se podobá spíše melounu než okurce. Nezralé zelené plody lze vařit či dusit, obdobně jako jiné druhy zeleniny. Naopak zralá dužina je vhodná spíše do dezertů, marmelád nebo ji lze konzumovat syrovou.

Muškátová okurka není mrazuvzdorná!

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se