×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Smatovka křídlatá bílá - Thunbergia alata - semena smatovky - 15 ks

×

Thunbergia je exotická popínavá rostlina původem z východní Afriky, kde se vyskytuje ve formě stálezelených kvetoucích lián.

Tento druh smatovky křídlaté kvete v našich zeměpisných šířkách hlavně během léta bílými květy s nápadným černým středem. Od toho také vznikl název Černooká Zuzana, jak se lidově rostlině přezdívá.

Jedná se o pokojovou rostlinu, kterou můžeme v létě pěstovat také venku na chráněném slunném místě. 

Smatovka se pne až do délky okolo 2 metrů, je tedy nutné ji pěstovat s oporou nebo alespoň stáčením do kruhu, čímž vzniknou velmi zajímavé květinové dekorace.

Číst víceShow less
57 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002522
Přidat k oblíbeným
Popis

Semínka se předpěstovávají v březnu. Nejprve se namočí na 24 hodin do teplé vody a pak se vysejí na povrch substrátu a jen lehce se zasypou perlitem. Klíčí při teplotě 25 °C. Nutné je zajistit výsevu stálé vlhko.

Rostlina má ráda slunečné stanoviště, chráněné před větrem. Půda by měla být dobře propustná a neustále vlhká. Rostliny pravidelně hnojte během vegetace 1x za 14 dní.

S největší pravděpodobností tuto rostlinku zvládnete pěstovat pouze jako letničku, ale můžete ji zkusit i nechat přezimovat v chladné místnosti. V zimě rostlině dopřejte dostatek světla. Na jaře proveďte radikální řez a začněte opět přihnojovat. Ven ji můžete přemístit nejdříve koncem května.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002522

Parametry

Výška
120 a více
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Barva květu
Bílá
Výsev / výsadba
Březen
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
249 Kč s DPH

Mykorhizní houby na muškáty a balkonóvé květiny je rostlinný přípravek na podporu kořenového systému.

Jeho použitím dosahují kvetoucí rostliny sytějších barev a několikanásobné četnosti květů. Rostliny kvetou podstatně déle a jsou odolnější vůči některým chorobám.

Přípravek je vhodný také na verbeny, petúnie, fuchsie, lobelky, okrasné popínavé rostliny a další kvetoucí rostliny.

128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

385 Kč s DPH 437 Kč

Dárkový balíček semen do truhlíku je speciálně vybraný mix nejoblíbenějších květin, které můžete pěstovat třeba jen na parapetu.

Díky dárkovému balení s visačkou zdarma bude i perfektním dárkem pro všechny zahradnice a zahradníky.

Balení se může lišit v závislosti na skladových zásobách.

83 Kč s DPH

Jedná se o přírodní lisovaný kokosový substrát, který se vyznačuje především svou schopností absorbovat až 8x více vody než je jeho hmotnost.

Po nasycení vodou vznikne z tohoto lisovaného substrátu velké množství vzdušného substrátu, který podporuje rozvoj kořenového systému rostlin.

Kokosová vlákna v tomto substrátu jsou vysoce odolná vůči rozkladu.

4 produkty ve stejné kategorii
53 Kč s DPH

Kolopejka je v našich podmínkách pěstována zejména jako pokojová rostlina. Tento nádherný sukulent vyniká zejména svými kulatými listy. 

Původem je z Namibie, a proto je známá také jako pouštní růže.

Kalachoe thyrsiflora je dekorativní zejména svými listy, celkově rostlina v našich podmínkách dorůstá velikosti okolo 30 cm.

Mohutné listy jsou uspořádány v přízemní růžici a mají kulatý tvar. Jsou zelené barvy, pouze jejich okraje mohou červenat při dostatku slunečního svitu.

Na vysokém stonku vykvétají drobné květy oranžovožluté barvy. Těmi kvete na konci zimy a počátkem jara pouze v případě, že rostlina prošla klidovým obdobím, které napodobuje podmínky jejího přirozeného prostředí.

Rostlina obsahuje toxické látky, které mohou po požití způsobit podráždění žaludku.

57 Kč s DPH

Jedná se o exotickou rostlinu, původem z Jižní Ameriky, kde je využívána při tradičních rituálech. V našich podmínkách se jedná asi o 2 m vysoký keř. V místě svého původu dosahuje výšky až několika metrů. Rostlina nasazuje krásné trubkovité květy bílé až světle žluté barvy, které dorůstají délky 30 cm. 

Kromě svého atraktivního vzhledu se rostlina vyznačuje sladkou vůní. 

Všechny části rostliny jsou prudce jedovaté!

60 Kč s DPH

Lufa válcovitá je známá také pod názvem houbová tykev nebo tivuk. Pochází z oblasti Asie a Oceánie, kde roste na kamenitých místech. Jedná se o jednoletou popínavou bylinu, která vytváří až několik metrů dlouhé výhony.

Zajímavé jsou její válcovité plody, které daly rostlině její druhový název. Plodem je podlouhlá tykev, která může dosahovat až metrové délky.

Mladé plody jsou jedlé a velice chutné. Jsou plné vitamínů, minerálů a bílkovin. Naopak na vyzrálých plodech si již nepochutnáte. Jsou značně hořké a tuhé. Vlákna zralých plodů se využívají k tvorbě známých žínek, které po namočení nabobtnají a změknou.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se