×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Agáve - Agave ghiesbreghtii - semena agáve - 10 ks

×

Agáve ghiesbreghtii pochází ze Střední Ameriky. Tento středně velký druh agáve je velice oblíben zejména proto, že vytváří krásnou rozetu výrazné zelené barvy. Ta má v průměru až 75 cm a na výšku dosahuje 50 cm. Kvete fialovými květy.

Rostlina není odolná vůči mrazu, je tedy vhodné ji pěstovat jako pokojovou rostlinu, nejlépe na okenních parapetech, kde se jí bude dostávat dostatek světla.

Během letních měsíců je vhodné ji umístit do slunné zahrady či na balkon.

Číst víceShow less
45 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003323
Přidat k oblíbeným
Popis

Agáve je nejlepší pěstovat jako přenosnou rostlinu, kterou budete od května letnit venku.

Výsev semen lze provést celoročně. Před výsevem namočte semena na 24 hodin do vody, poté je vysejte do hloubky 0,5 cm. Používejte spařený substrát pro kaktusy. Klíčení je nepravidelné, trvá zpravidla 1–3 měsíce. Teplota pro klíčení by měla být vyšší, okolo 25 °C. Substrát je nutný udržovat neustále vlhký.

Všechny druhy agáve vyžadují slunečné, chráněné stanoviště. Pěstujeme je v dobře propustné zemině, která by měla být směsí písku, štěrku a běžného zahradnického substrátu. Na dno nádoby je vhodné umístit dostatečnou drenáž.

Rostliny jsou více nebo méně odolné vůči mrazům. I přesto je vhodné je ze zahrady přemístit do místnosti nebo do skleníku, kde bude teplota 5–8 °C. Pokud byste je přece jen chtěli ponechat celou zimu venku, je nutné myslet na to, že agáve přežije jen tzv. suchou zimu, tzn. je nutné chránit kořeny rostliny před vlhkem. Ideální je v tomto případě postavit rostlinám průhledný kryt.

Agáve zalévejte pravidelně. Opětovnou zálivku provádějte v době, kdy substrát již vyschnul. Na zimu zálivku omezte. Hnojení rostliny není nutné.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003323

Parametry

Výška
80 - 100 cm
Barva květu
Fialová
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Doma
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
128 Kč s DPH

Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách. 

Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách. 

136 Kč s DPH

Jedná se o oblíbený přípravek značky BoPon určený k výživě pokojových rostlin.

Přípravek dodává rostlinám zářivý lesk, podporuje jejich barevnost, kvalitu květů a brání usazování prachu na listech.

Přípravek nesmí být použit na kaktusy, sukulenty, kapradiny, rostliny v květu a rostliny s jemně ochmýřenými listy.

191 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití. Jedná se o typické hnojivo "na list". Využívá se zejména na kyselých půdách, neboť vápník zmírňuje účinek půdní kyselosti.

Přípravek je s oblibou využíván pro hnojení všech typů trávníků, okrasných rostlin, ovoce i zeleniny (výjimku tvoří pouze rostliny špatně reagující na vyšší obsah vápníku, jako jsou azalky, rododendrony, kanadské borůvky apod.).

Ledek vápenatý také potlačuje tvorbu mechu.

171 Kč s DPH

Guáno je čistě přírodní surovina, vzniklá mineralizací ptačího trusu na pobřežích Jižní Ameriky. Vzhledem ke svému složení je využívána jako vynikající přírodní hnojivo. Úpravou do tekutého stavu se guáno stává vhodným hnojivem i pro rostliny pěstované v bytě nebo venkovních prostorách. 

Guáno poskytuje rostlinám potřebné živiny. Při správném dávkování nedochází k poškození rostlin či zasolení půdy. Půda si udržuje svou vzdušnost a úrodnost. 

43 Kč s DPH

Palma horská, která bývá často označována jako bambusová nebo rákosová palma, pochází ze Střední a Jižní Ameriky, kde tvoří součást zdejších lesů.

Ve své subtropické domovině dorůstá výšky až 6 m, u nás se pěstuje jako pokojová rostlina a dorůstá výšky v závislosti na pěstebních podmínkách.

Listy jsou zpeřené a stálezelené. Kvete žlutými květy, ze kterých se tvoří černé, kulaté plody.

Tento druh palmy byl pojmenován po botanikovi Williamu Seifrizovi.

4 produkty ve stejné kategorii
45 Kč s DPH

Washingtonia robusta pochází z Mexika a USA. U nás se běžně pěstuje jako pokojová rostlina, ale je možné ji nechat i celoročně venku.

Snáší bez problémů pokles teplot na -3 °C, vyšší teplotní pokles zvládne po dobu několika hodin. Podmínkou, stejně jako u ostatních palem, je ochrana před vlhkem. V přirozeném prostředí jsou zaznamenány momenty, kdy tento druh palmy bez problémů přečkal i silné mrazy. Přesto se doporučuje zajistit ji na zimu dostatečnou ochranu nebo ji přemístit do chladné místnosti.

Rostlina vytváří robustní kmen, který může dorůstat do výšky až 30 m. Listy jsou více jak 1 m dlouhé, do poloviny rozříznuté.

Palma kvete drobnými růžovými květy a vytváří vejčité plody.

52 Kč s DPH

Palma královská je nádherná vysoká palma, která má štíhlý kmen a hustou korunu s listy dlouhými až 2,5 m. Venku může palma dorůstat až do výšky 25 m.

V našich podmínkách se však venkovní pěstování nedoporučuje. Přesto, že rostlina snese krátkodobý teplotní pokles až na -6 °C, pěstuje se převážně jako pokojová rostlina s případným letněním venku.

41 Kč s DPH

Palma madagaskarská je elegantní štíhlá palma, která dorůstá do výšky až 18 m. Její domovinou je Madagaskar, kde roste v deštných lesích do nadmořské výšky 650 m. Bohužel v dnešní době se z ní stává taktéž ohrožený druh z důvodu ničení přirozených podmínek.

Palma kvete žlutozelenými květy a vytváří drobné zelené až červené plody.

V našich podmínkách se pěstuje jako typická pokojová rostlina.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se