Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Bazalka pravá balkónová - Ocimum basilicum -...
Chilli Aji charapita - Capsicum chinense - semena chilli - 7 ks
Chilli Aji Charapita pochází ze severní oblasti Peru. Je to divoce rostoucí keř, cca 1 m vysoký, který se vyznačuje velkým výnosem drobným kulatých plodů o velikosti přibližně 1 cm.
Plody dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
Jedná se středně pálivou odrůdu. SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výraznou ovocnou vůni a chuť a využívají se nejčastěji k sušení, nakládání a do teplých jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 80 - 100 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Žlutá
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Jedná se o granulované hnojivo, které využijete při pěstování zeleniny ve skleníku či pařeništi.
Je vhodné pro rajčata, okurky, papriky, saláty atd.
Hnojivo zaručí vyvážený poměr živin, které podpoří růst rostlin a násadu plodů.
Sadbový květník je určený pro výsev semen a předpěstování sadby. Lze jej využít také k řízkování rostlin.
Květníky umístěte na slunečné místo a substrát udržujte neustále mírně vlhký.
V balení naleznete 2 x 6 ks květníků a 2 podmisky.
Rozměr jednoho květníku je 8 x 8 x 8 cm.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.
Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Jedná se o lehký a odolný kultivátor značky Fiskars, vyrobený z pevného polyamidu, vyztuženého skelnými vlákny.
Nástroj je možno recyklovat.
Kultivátor Fiskars můžete ostřit a díky otvoru na zavěšení také snadno zavěsit.
Neudosan je insekticidní přípravek ve formě rozpustného koncentrátu, který je vhodný k okamžitému použití.
Je určen k ochraně okrasných rostlin, dřevin, bobulovin, jahodníku a zeleniny proti savým škůdcům.
Možno použít i v bytech, sklenících, zimních zahradách a jiných uzavřených místnostech.
Jedná se o vysoce praktické pracovní rukavice bílé barvy.
Rukavice jsou dostupné ve velikosti 8.
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Paprika Korál je poloraná odrůda chilli, která je odolná vůči horším pěstebním podmínkám. Hodí se proto i do slunného venkovního záhonu.
Plodí drobné papričky, kulatého tvaru, které dozrávají od zelené až do tmavě červené barvy.
Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 25 000–35 000 jednotek.
Chilli je vhodné k sušení, nakládání i k jakékoliv jiné kuchyňské úpravě.
Výška rostliny je 60–80 cm.
Chilli s názvem Krishna Jolokia pochází z Indie a své jméno má odvozené od barvy svých plodů, neboť slovo Krishna znamená černý. Podlouhlé chilli papričky dozrávají přes jasně červenou barvu až do temně fialové nebo černé.
Chilli Krishna Jolokia má jedinečnou chuť a střední pálivost s SHU 30 000 jednotek. Je vhodné k sušení či do omáček.
Výška rostliny může být až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Jedná se o odrůdu rodu annuum, která se vyznačuje svým neobvyklým tvarem plodů. Rostliny dorůstají výšky 60–80 cm. Plody jsou 8–10 cm dlouhé a dozrávají do sytě oranžové barvy.
SHU je 10 000–25 000.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Satan's Kiss je oblíbenou, rychle rostoucí odrůdou původem z Itálie. Zde je známo také pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Keříkovitá rostlina dorůstá výšky až 90 cm a je vhodná k pěstování ve skleníku, případně na balkoně nebo terase.
Plody typu cherry jsou malé, středně pálivé a obsahují okolo 50 000 SHU. Většinu své pálivosti ale ztrácí vařením nebo jinou tepelnou úpravou.
Doba zrání plodů je asi 90 dnů.