Kategorie
- Dárky nejen na VánocePotěšte své blízké dárky do zahrádky
- Podzimní cibulovinyDoprodej cibulovin
-
Travní směsi a louky
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Klíčky a microgreens
-
Okrasné rostliny
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Léčivky a bylinky
-
Zelenina a ovoceStále je co vysévat!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keřePřipravte si semínka přes zimu
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukazyOriginální Vánoce!
- Knihy
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
BIO Pískavice - Trigonella foenum-graecum - bio semena na klíčení - 200 g
Klíčky jsou velkou zásobárnou vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních kyselin. Jsou tak vítanou součástí každého zdravého jídelníčku i RAW stravování. Pomohou také při detoxikaci organismu a redukci váhy.
Balení obsahuje 200 gramů semen bio pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum), která se tradičně využívá jako koření.
Blahodárné účinky pískavice na lidský organismus jsou známé již dlouho. Při vnitřním užívání snižuje hladinu cholesterolu a krevního cukru, pomáhá proti kašli, působí protizánětlivě, podporuje tvorbu mateřského mléka a stimuluje mužské libido. Podporuje imunitu a je též vhodná pro sportovce.
Klíčky doporučujeme konzumovat syrové například jako zpestření salátů, ozdobu pečiva, přísadu do polévek a pomazánek, nebo třeba k přípravě domácích zeleninových šťáv.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
Návod k přípravě:
Semena máčejte po dobu 8–10 hodin, poté nechte 4–6 dní klíčit nejlépe v klíčící misce. Alespoň dvakrát denně je třeba semena proplachovat. Ideální teplota klíčení je kolem 20°C.
Naklíčená semena jsou ideální ke konzumaci při velikosti 2,5–5 cm. Před samotnou konzumací je nutné je propláchnout vodou. Nespotřebované klíčky je možné uchovávat 1–2 týdny v chladničce.