×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Palmy – krásná rostlina od semínka

Když se rozhlédnete po krásné zelené zahradě, spatříte spousty nádherných rostlinek nejrůznějších barev a tvarů. Některé jsou typicky české, jiné exotické, každý si sází do zahrady semínka rostlinek, které se mu nejvíce líbí. Okrasnou zeleň nemusíme hledat jen v okolí zahrad a venkovních prostor, nádherné rostliny můžeme najít i v interiéru bytů či domů.

Velké oblíbenosti se v dnešní době těší palmy. Jsou to jedny z nejkrásnějších rostlin, které svým exotickým zjevem dodávají našim domovům šmrnc a krásnou atmosféru dálných zemí. Je až neskutečné, že z jednoho malého semínka vyroste tak krásná rostlina.

Teď je ta správná doba na zasazení palmičky. Semena se doporučují raději koupit, na dovolené je nesbírejte, jejich nešetrným převozem se zmenšuje šance na jeho uchycení.
Semínko nejdříve oloupeme a ponoříme do vody, nejlépe na 2 až 3 dny. Pak se semínko zasadí a my můžeme čekat krásnou novou palmu. Samozřejmě než z ni vyroste pořádná, krásná, velká palma to nějakou dobu potrvá,ale i tak se lze těšit z přibývajících centimetrů na nové rostlině.

Palma, jako každá rostlina vyžaduje určitou péči, takže nezapomínáme hnojit, zalévat a kontrolovat, zda rostlinu nenapadli nějací škůdci. Hlídáme i teplotu místnosti a dostatek slunečního světla. Jak palma roste, musíme používat vždy větší květináč, aby se do něj krásně vešla a měla dost prostoru pro nový růst.

Pěstovat ze semínka můžete také spousty jiných českých nebo exotických rostlin. Postup bývá ve většině případech stejný, jen je potřeba se zaměřit na druh rostliny a informovat se, jaké podmínky ji vyhovují nejvíce.
V mnoha případech, pokud se držíme správného postupu, se můžeme těšit další nové rostlince. Rostliny nedělají radost jenom nám, ale také jsou zdravé pro naši Zemi. O důvod víc, proč se zelení obklopovat.

Tag: Palmy
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se