×
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Bylinná lékárna

Jen málokteré rostliny přinášejí radost i užitek, k tomu jsou většinou velmi dekorativní a vonné. V dnešním článku vám přinášíme rady a tipy, které bylinky pomohou od různých typu potíží.

Stres

Uklidňující účinky má čaj z meduňky nebo levandule. Na čaj použijeme 2 lžičky nasekaných bylinek. Pokud jej doprovází bolesti hlavy, přidáme lžičku rozmarýny.

Zažívání

Trávení zklidní a podpoří čaj z rozmarýny. 1 lžičku bylinek zalijeme vroucí vodou a 10 minut luhujeme. Pijeme teplé.

Trpíte-li zácpou, rozdrtíme najemno 2 lžíce semen anýzu, zalijeme vroucí vodou a 10 minut luhujeme. Podobný efekt mají rozžvýkaná a spolknutá semena anýzu.

Při průjmu pomůže yzop. Zklidňující čaj připravíme z 1 lžičky bylinky zalité vroucí vodou, vyluhované 2 min.

Při nadýmání pomáhá žvýkání semen koriandru nebo čaj z koriandru.

Nachlazení, kašel, chřipka

Na dutiny ucpané rýmou pomůže tymián. Tymiánový nálev podporuje i vykašlávání hlenu a tím léčí i kašel. Dobře poslouží i při napařování.

K uklidnění kašle můžeme použít yzop. 2 lžičky sušené bylinky zalijeme šálkem vroucí vody a 10 minut luhujeme. Scedíme. Pijeme teplé.

Choroby ledvin

Jako močopudný prostředek působí kotvičník (Tribulus terrestris), čehož je využíváno při léčbě chorob ledvin, včetně rozpouštění močových a ledvinových kamenů. Užíváme celou rostlinu včetně plodů.

Tím však výčet jeho schopností nekončí. Je znám také jako ""rostlinná viagra"". Pozitivní účinky má i při klimakteriu (zvyšuje hladinu estrogenu).

Potvrdil se také výrazný účinek při léčbě různých pohlavních a reprodukčních poruch, zvyšuje potenci a nárůst svalové hmoty (zvyšuje hladinu testosteronu).

Napomáhá při léčbě arteriosklerózy, ischemické chorobě srdeční a vysokého krevního tlaku.

Detoxikace organismu

Vylučování a tvorbu žluče podporuje ostropestřec mariánský. Droga zlepšuje regeneraci jaterních buněk a podporuje látkovou výměnu.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se