×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Tulipány - pěstování a jejich historie

Začíná podzim, je čas si začít připravovat Vaší zahradu na příští jaro. Pokud přemýšlíme o jarních kvetoucích rostlinách, hned nás napadnou tulipány. Tulipány, vedle narcisů či krokusů, jsou nejoblíbenějšími kvetoucími květy na jaře. Jejich pěstování je velmi nenáročné, jedině s pěstováním jejich cibulí musíme začít už teď.

Tulipány se rozdělují podle toho, jestli se jedná o raně kvetoucí rostliny, či o pozdější odrůdy. Tento fakt musím nesmíme opomenout při výběru cibulovin.

Existuje neuvěřitelně široká nabídka tulipánů různých tvarů, barev či velikostí. V našem obchodě naleznete čerstvé cibuloviny tulipánů dovezených přímo z Holandska.

Původ tulipánů:

Tulipány původně pocházejí ze střední Asie a Turecka. V 16. století byly poprvé tulipány přivezeny z Turecka do Holandska a velice rychle se díky své kráse staly populárními.

Pěstování tulipánů je tak nenáročné. Jsou různé způsoby, jak rostliny zasadit. Někdo si místo pro každou cibuli přesně naplánuje, někdo preferuje raději náhodně umístěné tulipány.

Správný výběr cibulí tulipánů:

Cibule tulipánů by měly být v první řadě kvalitní. Čím vetší cibule, tím větší květ.

Cibulky tulipánů se dají sadit během celého podzimu, až do prvních mrazíků, tedy až do té doby, kdy je ještě možné vykopat díru do země a vložit tam cibulku.

"

Tag: Cibuloviny
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se