![Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana proti hmyzu - 1 ks](https://c.semena.cz/12461-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana...
![Zvonek karpatský bílý - Campanula carpatica - semena zvonku - 0,03 g](https://a.semena.cz/16779-cart_default/zvonek-karpatsky-bily-campanula-carpatica-semena-zvonku-003-g.jpg)
Chilli Anaheim nese svůj název od oblasti v Kalifornii, kde se začalo počátkem 20. století pěstovat. Říká se mu také kalifornské chilli nebo novomexická paprika.
Rostlina je přibližně 60–80 cm vysoká a daří se jí nejlépe ve skleníku. Plodí poměrně velké plody, o délce až 15 cm, které dozrávají přes tmavě zelenou barvu až do červené či hnědé.
Odrůda se řadí k mírně pálivým. SHU je 500–2 500 jednotek. Plody jsou velmi oblíbené v mexické kuchyni. Mají poměrně silnou stěnu, takže je lze plnit, grilovat, využívat do salátů, salsy apod.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Conavit je čistě přírodní hnojivo určené pro všechny druhy rostlin. Nezanechává škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.
Živiny v něm obsažené jsou uvolňovány postupně, a tak podporuje rostliny po celou jejich vegetační dobu. Jedná se o pevné hnojivo, které nemůže být vyplaveno vodou jako jiná rozpustná chemická hnojiva.
Hnojivo Conavit bylo speciálně vyvinuto pro organické pěstování rostlin. Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které z něj získávají živiny a ty dále poskytují rostlině.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.
Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.
Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.
V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.
Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.
Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.
Tato odrůda, původem z Jamajky, dosahuje výšky okolo 60 cm, výjimečně i 80 cm. Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která plodí červené papričky méně obvyklého tvaru. Velikost plodu je přibližně 5 cm.
Řadí se k velmi pálivým odrůdám, s SHU 100 000–200 000 jednotek. Plody jsou aromatické, s výraznou ovocnou chutí.
Využívají se k sušení, do omáček, k nakládání, ale i k přímé konzumaci.
Doba zrání je přibližně 95 dní.
Jedná se o odrůdu rodu Annuum, která je všeobecně známá díky svému neobvyklému tvaru plodů. Rostliny dorůstají výšky 60–80 cm. Plody jsou až 12 cm dlouhé a dozrávají do jasně červené barvy.
SHU (jednotky pálivosti) je 10 000–25 000.
Papričky se využívají jako přísada do pokrmů a k nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Jedná se o mírně pálivou odrůdu papriky typu kozí roh s výškou okolo 80 cm.
Odrůda se vyznačuje svou střední pálivostí a až 20 cm dlouhými plody tmavě červené barvy.
Odrůda je vhodná nejen k sušení, ale také k nakládání.
Vegetační doba je přibližně 80 dní.
Chilli Large Red Cherry Hot je původem z Maďarska a říká se mu také „cherry pálivé feferonky“. Jedná se o kompaktní, hustý keř, s výškou okolo 60 cm. Svůj název získal díky kulatým drobným plodům, které dorůstají velikosti 3–4 cm v průměru a připomínají cherry rajčátka. Dozrávají do sytě červené barvy.
Jedná se o mírně pálivou odrůdu. SHU je 2 500–5 000 jednotek. Papričky se nejčastěji konzumují plněné sýrem nebo nakládané v oleji. Hodí se ale i k přímé konzumaci nebo jako ozdoba pokrmů.
Doba zrání je kratší, okolo 75 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se