![Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana proti hmyzu - 1 ks](https://c.semena.cz/12461-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana...
![Zvonek karpatský bílý - Campanula carpatica - semena zvonku - 0,03 g](https://a.semena.cz/16779-cart_default/zvonek-karpatsky-bily-campanula-carpatica-semena-zvonku-003-g.jpg)
Chilli Habanero Lemon je dekorativní odrůda, která plodí 2–6 cm velké papričky žluté barvy. Připomínají jak svou barvou, tak svou chutí citrony.
Chilli papričky ze skupiny Habanero se vyznačují značnou pálivostí. SHU je 200–300 000 jednotek, což je mnohonásobně více než u kajenského pepře.
Vzhledem k tomu, že papričky dozrávají poměrně pozdě, doporučujeme je pěstovat v nádobě. Výška rostliny je okolo 80 cm.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstatní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Symbivit universal je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování rostlin. Využívá pozitivních biostimulačních a biohnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.
Použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami – mikroskopickými vlákny, které se napojí na kořenový systém rostliny. Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitalitě rostlin.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin a to po celý jejich život.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Symbivit Universal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, popínavé rostliny, pokojové rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé okrasné stromy a keře.
Použití není vhodné pro většinu jehličnanů, orchideje, rhododendrony, azalky, vřes, brukvovité a merlíkovité rostliny.
Wuxal super je kapalné listové hnojivo na polní plodiny, chmel, zeleninu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny či vinnou révu.
Používá se aplikací na list, příp. je možná zálivka do půdy.
Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány. Hnojivo má velmi nízký obsah chloru.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu, určený k ochraně:
- jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti
- révy proti padlí révovému
- angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému
- okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí
Balení vystačí na přípravu 20 l aplikační kapaliny.
Hořká sůl s boraxem je hnojící přípravek určený k výživě zeleniny, ovocných stromů, keřů, chmele, vinné révy, okrasných jehličnanů a dalších rostlin, zasažených nedostatečnou výživou bórem a hořčíkem. Ta významně ovlivňuje klíčivost pylu a je důležitá při vývinu letorostů a odolnosti rostlin vůči houbovitým chorobám.
Při nedostatku hořčíku také dochází ke snížení výnosu, jakosti a ke žloutnutí listů.
Balení o hmotnosti 1 kg vystačí až na 100 m2 nebo 40 l zálivky.
Neudosan je insekticidní přípravek ve formě rozpustného koncentrátu, který je vhodný k okamžitému použití.
Je určen k ochraně okrasných rostlin, dřevin, bobulovin, jahodníku a zeleniny proti savým škůdcům.
Možno použít i v bytech, sklenících, zimních zahradách a jiných uzavřených místnostech.
Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik.
Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů.
V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů.
Jedná se o okrasnou chilli papričku, původem z Mexika. Je proslulá zejména svým využitím při výrobě stejnojmenného dochucovadla pokrmů, omáčky Tabasco.
Rostliny jsou vysoké okolo 40 cm a lze je pěstovat i ve větším květináči. Plody jsou 2–4 cm dlouhé. Dozrávají přes žlutozelenou barvu až do jasně červené.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Papričky se využívají do polévek, omáček, k nakládání i sušení.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Anaheim nese svůj název od oblasti v Kalifornii, kde se začalo počátkem 20. století pěstovat. Říká se mu také kalifornské chilli nebo novomexická paprika.
Rostlina je přibližně 60–80 cm vysoká a daří se jí nejlépe ve skleníku. Plodí poměrně velké plody, o délce až 15 cm, které dozrávají přes tmavě zelenou barvu až do červené či hnědé.
Odrůda se řadí k mírně pálivým. SHU je 500–2 500 jednotek. Plody jsou velmi oblíbené v mexické kuchyni. Mají poměrně silnou stěnu, takže je lze plnit, grilovat, využívat do salátů, salsy apod.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.
Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.
Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Dalším druhem ze skupiny Habanero je právě tato oranžová varianta. Rostliny dorůstají do výšky 50–100 cm a plodí velké množství chilli papriček. Ty jsou až 5 cm dlouhé a dozrávají do sytě oranžové barvy.
Odrůda patří k vysoce pálivým a je oblíbená zejména v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe.
SHU je 150 000–325 000 jednotek. Papričky se využívají k dochucování jídel, k nakládání a k sušení.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se