×

Kategorie

Chilli žluté Habanero - Capsicum chinense - semena chilli - 6 ks

×

Chilli Mustard Habanero pochází z Mexika. Rostlina je poměrně nenáročná a výnosná.

Dorůstá výšky až 100 cm a plodí vrásčité lusky, 3–5 cm dlouhé, které dozrávají do žluté barvy.

Tato odrůda patří mezi nejpálivější na světě. SHU může dosáhnout až 500 000 jednotek.

Je vhodná pro ty, kteří milují extrémně pálivé papričky, ale zároveň si chtějí vychutnat šťavnaté plody s exotickým aroma.

Papriky se díky jejich tropické chuti hodí do každé salsy.

Doba zrání je asi 95–110 dní.

Číst víceShow less
99 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000117
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již prosince do února. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000117

Parametry

Výška
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Leden
Prosinec
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Pozdní
Barva plodu
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Velmi pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
202 Kč s DPH

Hoštické guáno je čistě přírodní hnojivo, které je pro vylepšení vlastností doplněno o melasu a kakaové slupky.

Surovina guáno vzniká mineralizací ptačího trusu na pobřeží Jižní Ameriky a je již po staletí využívána zdejšími obyvateli jako perfektní přírodní hnojivo.

Hoštické guáno je ve formě granulí, které mají výhodu postupné, tudíž delší účinnosti a rovnoměrného dávkování.

Poskytuje rostlinám živiny po celé vegetační období ve formě, která je kořenovým systémem dobře přijímaná. Díky přírodnímu složení nedochází k poškození rostlin ani zasolení půdy

Granulované guáno má široké využití jak v interiéru, tak na zahradě. Hodí se jak k základnímu hnojení na jaře a podzim, tak k přihnojování rostlin během vegetace.

157 Kč s DPH

Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem. 

Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách. 

Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito. 

Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

184 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik

Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů. 

V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů. 

171 Kč s DPH

Biool je nejedovatý přírodní přípravek, který podporuje zdravotní stav rostlin a má výrazné vedlejší účinky proti škůdcům (mšicím, molicím, puklicím, sviluškám, třásněnkám a dalším). Škůdci hynou v průběhu několika hodin až dní. 

Koncentrát je vyroben z potravinářských surovin.

Balení 200 ml vystačí na přípravu 20 l postřiku.

4 produkty ve stejné kategorii
37 Kč s DPH

Jedná se o zeleninový druh papriky, který se vyznačuje velkým výnosem. Papriky jsou rovné či lehce prohnuté a tenkostěnné. Dozrávají do žlutozelené barvy, v době botanické zralosti je barva červená. 

Plody jsou příjemně aromatické a mírně pálivé. SHU je jen 700 jednotek.

Nejčastěji se tato odrůda používá k přímé konzumaci. 

Vegetační doba je 129 dní

88 Kč s DPH

Apocalypse Red Chilli je odrůda chilli papriček pocházející z Itálie, která svým unikátním vzhledem evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.

I když zatím nebyly oficiálně stanoveny Scovilleho jednotky pro tuto konkrétní odrůdu, její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolina Reaper, jenž dosahuje průměrných hodnot mezi 1,4–2,2 milionu SHU.

Plody Apocalypse Red Chilli zrají do sytě červené barvy a vyznačují se širokou škálou tvarů, od klasických po bizarně zkroucené.

Charakteristickým rysem této odrůdy je její ovocná chuť, která je doplněna intenzivní a dlouhotrvající pálivostí.

121 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a řadí se mezi nejpálivější papriky celého světa. Rostlina dorůstá výšky okolo 1 m. Lze ji pěstovat venku, ale je lepší ji pěstovat v květináči a přes zimu uchovávat při pokojové teplotě. 

Plody jsou 5–8 cm dlouhé, mají slabší stěnu a dozrávají do žluté barvy. Zralé plody mají žlutou i dužinu, nikoliv světle zelenou, a lze je snadno odtrhnout.

SHU (jednotky pálivosti) je více jak 1 000 000.

Bhut Jolokia se využívá do indických jídel, které chuťově obohatí svým příjemným ovocným aroma. Využívá se ale i do dezertů či čokolád.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

124 Kč s DPH

Tato chilli odrůda, původem z Trinidadu, se, spolu s Carolina Reaper, řadí mezi nejpálivější druhy chilli. Rostlina je poměrně vysoká, při dobrých podmínkách bude dosahovat výšky kolem 150 cm. Hodí se zejména pro pěstování ve skleníku či v domácím prostředí. Plodí přibližně 5 cm dlouhé plody, které jsou charakteristické svým nepravidelným a tvarem. Dozrávají do jasně červené barvy. 

Při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti. SHU je až 2 mil. jednotek, takže se odrůda řadí mezi extrémně pálivé. Plody jsou ceněny pro své výjimečné aroma a unikátní chuť, kterou oceníte zejména ve chvíli, kdy začne pálivost odeznívat. Jsou vhodné k sušení a k dochucování teplých pokrmů.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se