×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Jalapeno Brown - Capsicum annuum - semena chilli - 5 ks

×

Jalapeno papričky jsou známé pro svou charakteristickou pálivost, avšak ve srovnání s jinými druhy chilli patří spíše k těm mírnějším.

Původem z Mexika, jalapeno se pyšní kompaktními keři, které dorůstají do výšky přibližně 50 cm, v některých případech až 70 cm.

Tyto rostliny jsou obzvláště plodné, produkují plody o délce kolem 7 cm, jež mění barvu z původní zelené až do hnědé při zralosti.

Tento barevný přechod dodává jalapeno papričkám výrazný dekorativní efekt.

S hodnotou pálivosti mezi 2 500–8 000 SHU, se jalapeno řadí mezi mírně pálivé varianty chilli.

Tyto papričky se běžně konzumují čerstvé, ale jsou také populární v sušené nebo nakládané formě.

Vegetační doba jalapeno papriček trvá přibližně 75 dní

Číst víceShow less
96 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001854
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001854

Parametry

Výška
40 - 60 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Hnědá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Mírně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
202 Kč s DPH

Přírodní probiotika značky Weiki pro zeleninu jsou vhodné pro bohatší a sladší úrodu.

Podporují růst i kvetení, urychlí dozrávání plodů a navíc zlepší celkovou kondici zeleniny. 

Dále zlepšují využití živin z použitého hnojiva a posílí kořenový systém rostliny

V neposlední řadě probiotické bakterie pomohou zelenině lépe snášet stres a urychlí její regeneraci a potlačí patogeny. 

Hodí se pro ekologické i konvenční pěstování, bez GMO. 

Zvláště vhodné jsou probiotika pro rajčata, papriky, okurky, cukety, dýně, lilky, saláty, kedlubny, ředkve, mrkve, celery, petrželky, řeřichy, cibule, červené řepy, květáky, brokolice, zelí i kapusty. 

Sleva 20%
320 Kč s DPH 401 Kč

Základní pěstební sada je vhodná pro začínající i zkušené pěstitele. Najdete v ní vše, co je třeba pro vypěstování rajčat, paprik a chilli.

Součástí sady je

  • sadbový květník s podmiskou, 
  • speciální substrát pro rajčata, papriky a chilli, 
  • zápichy pro označení sazenic,
  • koncentrovaný přírodní stimulátor růstu a ochranný prostředek.
244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

103 Kč s DPH

Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat je dlouhodobě působící organominerální hnojivo, vyrobené z rostlinných zbytků a z dlouhodobě působícího dusíkatého hnojiva.

Unikátní technologie umožňuje pozvolné uvolňování živin.

Rostliny jsou díky hnojivu skvěle vyživené a zároveň je zvýšena jejich odolnost proti škodlivým činitelům.

Hnojivo obsahuje zejména dusík, částečně pak fosfor a draslík.

Vyživuje rostliny po dobu 4–5 měsíců, podporuje zdravý růst rostlin a snadno se aplikuje. 

49 Kč s DPH

Paprika Pálivec je delší beraní roh s kulatým tvarem na řezu.

Pro tuto odrůdu jsou charakteristické tmavě zelené plody a vyšší vzrůst rostliny.

Paprika Pálivec je vhodná nejen ke sterilizaci, ale je také výborná pro přímou konzumaci, a to ve fázi botanické zralosti.

Zajímavostí této odrůdy je, že špička plodu je sladká, zatímco směrem k semeníku se pálivost stěny papriky postupně zvyšuje, což přináší jedinečný chuťový zážitek.

Paprika Pálivec se řadí na škále Scovilleových jednotek mezi 800–1000 SHU, což ji řadí mezi mírně pálivé odrůdy.

4 produkty ve stejné kategorii
121 Kč s DPH

Chilli Černé Maďarské je vhodné pro pěstování jak ve venkovním záhoně, tak i ve skleníku či ve velkém květináči. Výška rostliny je nejčastěji 50–70 cm, může dorůstat až do výšky 90 cm. Vše záleží na podmínkách, ve kterých je pěstována. Papričky jsou přibližně 6 cm dlouhé a dozrávají do fialové až černé barvy.

SHU je 5 000–10 000 jednotek, což toto chilli řadí k mírně pálivým odrůdám. Papriky jsou vhodné k přímé konzumaci, do omáček, salátů, k nakládání i grilování.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

121 Kč s DPH

Chilli Cherry Bomb je mírně až středně pálivá odrůda chilli, dosahující výšky okolo 35 cm. Plodí asi 4 cm velké papričky, kulovitého tvaru, kterým připomínají spíše cherry rajčátka. Plody mají v době zralosti červenou barvu.

Papričky jsou vhodné k nakládání, k dochucování omáček a zejména do pokrmů asijské kuchyně.

SHU je 30 000–50 000 jednotek.

Doba zrání je okolo 80 dní.

81 Kč s DPH

BIO odrůda Marseillais patří mezi mírně pálivé chilli. SHU je 0–500 jednotek.

Odrůda pochází z regionu Marseille v jižní Francii a pyšní se opravdu velkým výnosem.

Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a plodí menší papričky, které dozrávají ze zelené barvy po žlutou. 

Papriky mají díky své lahodné chuti a nízké pálivosti všestranné využití

Jelikož se jedná o menší odrůdu, je možné toto chilli pěstovat také v nádobách. První plody lze při včasné výsadbě sklízet již v průběhu června.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

81 Kč s DPH

Pimientos de Padron v BIO kvalitě je velmi oblíbená odrůda v oblastech Maroka a zejména Španělska, odkud také pochází. Rostlina je přibližně 100 cm vysoká a lze ji pěstovat jak ve skleníku, tak v květináči na balkóně či terase.

Plodí podlouhlé papričky o délce 5–10 cm, které dozrávají přes zelenou barvu do červené. Je možné je konzumovat v obou těchto fázích zralosti.

Papričky jsou považovány za velmi chutné, s mírnou pálivosti okolo 2 500–10 000 jednotek SHU. Rostlina je ovšem proslulá svou nerovnoměrnou produkcí capsaicinu, čímž dochází k tomu, že některé z plodů mohou překvapit pálivosti o síle až 80 000 jednotek. Obecně, čím pozdější sklizeň, tím pálivější chuť.

Zelené papričky se nejvíce využívají ke grilování, k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené papričky se naopak suší nebo využívají k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se