×

Kategorie

Chilli Kajenský pepř extra tenký - Capsicum annuum - semena chilli - 7 ks

×

Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným kořenícím přípravkům po celém světě.

Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy.

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Číst víceShow less
81 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001409
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001409

Parametry

Výška
20 - 40 cm
40 - 60 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
200 Kč s DPH

Plantasorb je ekologický přípravek, který zadržuje půdní vlhkost a zajišťuje tak stálý přísun vody k rostlinám. Zabraňuje prosakování a šetří tak vodu.

Zajistí vyrovnaný růst rostlin i v suchých obdobích a zlepšuje navíc provzdušnění půdy.

Jedná se o čistě přírodní produkt, který zůstává v půdě několik let a postupně se rozkládá.

Funguje nejlépe ve spojení s mykorhizními houbami, které zajišťují efektivní přenos získané vody ke kořenovému systému rostliny.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

39 Kč s DPH

Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.

Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.

V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.

Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.

Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.

4 produkty ve stejné kategorii
39 Kč s DPH

Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.

Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.

V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.

Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.

Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.

76 Kč s DPH

Chilli Scotch Bonnet je vyhledávanou odrůdou pro svou vysokou pálivost, vynikající chuť a netradiční tvar plodů. Rostliny dorůstají výšky až 70 cm. Plodí menší plody o velikosti 3–4 cm, které dozrávají do jasně červené barvy.

Řadí se mezi chilli s vysokou pálivostí. SHU je 100 000–350 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

112 Kč s DPH

BIO Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.

Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 40–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích, ale i ve skleníku. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, s lehce zatočeným tvarem o délce cca. 15 cm. 

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

111 Kč s DPH

Jedná se o oranžovou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde jsou využívány jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Plody dozrávají do oranžové barvy a jsou nepravidelného tvaru s délkou okolo 5–8 cm.

Celkově rostlina dosahuje výšky 45–120 cm v závislosti na pěstebních podmínkách. I přes menší výšku je tato odrůda velmi výnosná.

Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se