×

Kategorie

Chilli Peter - Capsicum annuum - semena chilli - 5 ks

×

Jedná se o odrůdu rodu Annuum, která je všeobecně známá díky svému neobvyklému tvaru plodů. Rostliny dorůstají výšky 60–80 cm. Plody jsou až 12 cm dlouhé a dozrávají do jasně červené barvy.

SHU (jednotky pálivosti) je 10 000–25 000.

Papričky se využívají jako přísada do pokrmů a k nakládání.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
111 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003115
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003115

Parametry

Výška
60 - 80 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

4 produkty ve stejné kategorii
96 Kč s DPH

Habanero Big Sun je odrůda pocházející z Jižní Afriky. Roste kompaktně do výšky okolo 60 cm. Plody jsou větší než klasické Habanero, dorůstají obvykle 5-7 cm, jsou zvrásněné a v plné zralosti žlutooranžové.

Habanero Big Sun je velice delikatesní odrůda, ve které se kombinuje sladká chuť s velmi pálivou. Je tedy skvělým zpestřením jakéhokoli jídla a navíc se snadno pěstuje. 

Tento druh chilli řadíme mezi velmi pálivé, SHU je přibližně 150 000–325 000.

99 Kč s DPH

Rostliny odrůdy Habanero Red dorůstají do výšky 50–100 cm a plodí velké množství chilli papriček. Ty jsou až 5 cm dlouhé a dozrávají do jasně červené barvy.

Odrůda patří k vysoce pálivým a je oblíbená zejména v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe. SHU je 150 000–325 000 jednotek.

Papričky se využívají k dochucování jídel, k nakládání a k sušení.

Doba zrání je okolo 100 dní.

131 Kč s DPH

Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.

Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.

Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.

Doba zrání je přibližně 120 dní.

124 Kč s DPH

Tato chilli odrůda, původem z Trinidadu, se, spolu s Carolina Reaper, řadí mezi nejpálivější druhy chilli. Rostlina je poměrně vysoká, při dobrých podmínkách bude dosahovat výšky kolem 150 cm. Hodí se zejména pro pěstování ve skleníku či v domácím prostředí. Plodí přibližně 5 cm dlouhé plody, které jsou charakteristické svým nepravidelným a tvarem. Dozrávají do jasně červené barvy. 

Při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti. SHU je až 2 mil. jednotek, takže se odrůda řadí mezi extrémně pálivé. Plody jsou ceněny pro své výjimečné aroma a unikátní chuť, kterou oceníte zejména ve chvíli, kdy začne pálivost odeznívat. Jsou vhodné k sušení a k dochucování teplých pokrmů.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se