Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice20% sleva na vše
-
Zelenina a ovoceStále je co vysévat!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pakmín Casablanca - Ammi visnaga - semena...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Chilli Peter - Capsicum annuum - semena chilli - 5 ks
Jedná se o odrůdu rodu Annuum, která je všeobecně známá díky svému neobvyklému tvaru plodů. Rostliny dorůstají výšky 60–80 cm. Plody jsou až 12 cm dlouhé a dozrávají do jasně červené barvy.
SHU (jednotky pálivosti) je 10 000–25 000.
Papričky se využívají jako přísada do pokrmů a k nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 60 - 80 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Poloraná
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Jedná se o rozprašovač fialové barvy s objemem 750 ml. Je vhodný pro postřik pokojových i venkovních rostlin.
Součástí rozprašovače je černá hlavice.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Nissorun je selektivní kontaktní akaricid ve formě smáčitelného prášku, určený k hubení svilušek.
Je vhodný k použití na jabloně, hrušně, rybíz, angrešt, maliník, ostružiník, okrasné rostliny a dřeviny, vinnou révu, rajčata, okurky, cukety a papriky.
Obsah balení: 2 x 3,5 g.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Chilli Aji Crystal pochází z jihoamerického Chile a je někdy nazýváno také jako „chilský drak“. Rostlina dorůstá výšky okolo 90 cm a je možné ji pěstovat i na slunném venkovním záhoně. Nejlépe se jí ovšem bude dařit ve skleníku.
Plodí 5–9 cm dlouhé lusky, které mají tenčí stěnu. V době své zralosti jsou sytě červené.
Odrůda je středně pálivá. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Papričky jsou vhodné k sušení, k přípravě omáček, masu apod.
Doba zrání je okolo 90 dní.
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.
Odrůda Thick je větší než Kajenský pepř, dorůstá výšky 70–90 cm. I přesto je možné ji pěstovat ve velkých květináčích nebo přenosných nádobách.
Plody jsou silnostěnné, dlouhé a velmi aromatické. Zralé jsou červené a dorůstají délky okolo 15 cm.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě. Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Tepin je méně obvyklým druhem chilli, původem z Mexika. Někdy je nazýváno také jako „Ptačí chilli“. Rostlina dosahuje výšky okolo 80 cm a lze ji pěstovat stejně dobře ve skleníku, jako i v domácích podmínkách.
Plody jsou drobné, kulaté, o velikosti pouze 1 cm. V době zralosti jsou jasně červené.
Jedná se o pikantnější odrůdu se střední pálivostí o síle 50 000–100 000 jednotek SHU.
Papričky jsou vhodné k tepelnému zpracování a k sušení.
Doba zrání je přibližně 90 dní.