×

Kategorie

Chilli Serrano Tampiqueno - Capsicum annuum - semena chilli - 7 ks

×

Chilli Serrano Tampiqueno je odrůda chilli pocházející z Mexika, která dosahuje výšky 60–100 cm. Plodí 2–5 cm dlouhé plody, které postupně dozrávají od světle zelené barvy do jasně červené.

Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 5 000–20 000 jednotek. Papričky jsou vhodné na přípravu salátů, sals nebo k nakládání, sušení apod.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
121 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001942
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001942

Parametry

Výška
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

Sleva 30%
80 Kč s DPH 115 Kč

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

171 Kč s DPH

Dusíkaté vápno je víceúčelové, pozvolně působící granulované hnojivo, které dodává do půdy zejména dusík.

Rozkládá se beze zbytku a nezanechává v rostlinách žádné škodlivé látky.

Hnojivo je určeno především k dezinfekci půdy před výsadbou a je vhodné k pěstování zeleniny, ovocných stromů, bobulovin, jahod, brambor, a dále pro obnovu trávníku a k urychlení zrání kompostů.

Likviduje původce houbových chorob, hubí a odpuzuje živočišné škůdce v půdě – slimáky, háďátka, plže, ponravy a jiné. 

Vhodné pro BIO pěstování.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

93 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

4 produkty ve stejné kategorii
73 Kč s DPH

Pimientos de Padron je velmi oblíbená odrůda v oblastech Maroka a zejména Španělska, odkud také pochází. Rostlina je přibližně 100 cm vysoká a lze ji pěstovat jak ve skleníku, tak v květináči na balkóně či terase.

Plodí podlouhlé papričky o délce 5–10 cm, které dozrávají přes zelenou barvu do červené. Je možné je konzumovat v obou těchto fázích zralosti.

Papričky jsou považovány za velmi chutné, s mírnou pálivosti okolo 2 500–10 000 jednotek SHU. Rostlina je ovšem proslulá svou nerovnoměrnou produkcí capsaicinu, čímž dochází k tomu, že některé z plodů mohou překvapit pálivosti o síle až 80 000 jednotek. Obecně, čím pozdější sklizeň, tím pálivější chuť.

Zelené papričky se nejvíce využívají ke grilování, k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené papričky se naopak suší nebo využívají k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

125 Kč s DPH

Odrůda chilli papriček rodu Chinense, která dosahuje výšky až 100 cm, i více. Jedná se o rostlinu velkého a bujného vzrůstu, takže se hodí spíše pro pěstování ve skleníku.

Plody jsou sytě žluté barvy, s nerovným povrchem, podle kterého si vysloužila odrůda svůj název. Velikostně dosahují délky 4–5 cm.

Chilli 7 pod je extrémně pálivé. SHU (jednotky pálivosti) je 1 400 000.

Papričky se využívají ke kořenění omáček, masa či k nakládání.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

77 Kč s DPH

Jedná se o okrasnou chilli papričku, původem z Mexika. Je proslulá zejména svým využitím při výrobě stejnojmenného dochucovadla pokrmů, omáčky Tabasco.

Rostliny jsou vysoké okolo 40 cm a lze je pěstovat i ve větším květináči. Plody jsou 2–4 cm dlouhé. Dozrávají přes žlutozelenou barvu až do jasně červené.

Odrůda se řadí mezi středně pálivé. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Papričky se využívají do polévek, omáček, k nakládání i sušení.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

99 Kč s DPH

Chilli paprička Habanero White je křížencem klasického Habanera a divoce rostoucími druhy Jižní Ameriky. Z toho důvodu se někdy také nazývá peruánským habanerem.

Rostlina je menšího vzrůstu, přibližně 50–70 cm vysoká. Vyznačuje se vysokým výnosem. Plodí drobné, smetanově bílé papričky, o velikosti do 3,5 cm. Vzhledem k velkému počtu plodů se doporučuje počítat u této rostliny s vyvazováním přetížených větví, často i na více místech.

Odrůda se řadí mezi velmi pálivé odrůdy. SHU je 325 000 jednotek.

Papričky mají silně ovocnou příchuť, hodí se proto nejvíce do sals, teplých omáček či do salátů.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se