
Sprekélie červená - Sprekelia formosissima -...

Cibule svazková kuchyňská odrůdy Ranila je oblíbená pro svou vynikající chuť. Jedná se o ranou odrůdu, vhodnou k svazkování.
Odrůda je vhodná jak pro přímý konzum tak i pro krátkodobé skladování, není vhodná k přezimování.
Vytváří středně velké až velké bílé cibule. Tvar je kulatý, mírně zploštěný. Jedná se o velmi ranou odrůdu se zelenou natí.
Výsev se provádí buď v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu by měla být 2–3 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 30 x 30 cm.
Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být středně těžká písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.
Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se