×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Dýně Císařská čepice - Cucurbita pepo - semena dýně - 5 ks

×

Dýně císařská čepice, známá také pod názvem Turban, je jedinečná a dekorativní odrůda dýně.

Tato dýně zaujme svým zajímavým tvarem, který připomíná turban nebo čepici. Horní část plodu se rozšiřuje a zakroužkuje nad základnou.

Dýně císařská čepice je oblíbená nejen pro svůj dekorativní vzhled, ale i pro své kulinářské využití. Má sladkou a oříškovou chuť, která se hodí k různým pokrmům, od polévek po pečené dýně. Dužina je pevná a vláknitá, s dobrou konzistencí pro vaření.

Plody této dýně mohou mít různé barvy, a to včetně oranžové, zelené, žluté a dokonce i vícebarevné varianty.

Velikost plodů se může lišit podle pěstebních podmínek.

Dýně císařská čepice je pěstována po celém světě jak pro svou estetickou hodnotu, tak pro využití v kuchyni. Je to populární volba pro dekorace na podzim a na Halloween, ale také jako chutná součást mnoha jídel.

Číst víceShow less
53 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001650
Přidat k oblíbeným
Popis

Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon. Obecně se u těchto plazivých forem více doporučuje přímý výsev.

předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnu. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť tykve špatně snáší mrazy. Rostliny sázíme do sponu 100 x 100 cm (nebo více).

Tykve mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.

Tykve lze uchovávat na chladném místě poměrně dlouhou dobu.

 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001650

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Bílá
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
278 Kč s DPH

Hoštická trojkombinace je unikátní směs tří čistě přírodních složek – mleté rohoviny, přírodního NPK s guánem a granulovaného kravského hnoje.

Je určena zejména k základnímu hnojení na záhonech, ale také ve sklenících a pařeništích.

Díky svému složení doplňuje do půdy základní živiny a stopové prvky a zvyšuje podíl humusu. Hodí se zejména k pěstování ovoce a zeleniny, lze ale použít také na okrasné květy a stromy.

149 Kč s DPH

Startovací krystalické hnojivo pro rychlý počáteční růst - Mineral

Jedná se o vysoce kvalitní a účinné krystalické hnojivo, určené k výživě všech druhů rostlin na počátku jejich vegetačního cyklu. 

Díky vyváženému složení živin a mikroprvků poskytuje rostlinám vše potřebné ke zdravému vývoji.

Je zárukou následného vysokého nasazení květů a u plodové zeleniny a ovoce i bohaté úrody.

244 Kč s DPH

Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.

Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.

Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele. 

Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

328 Kč s DPH

Dřevovlna je 100 % přírodní produkt, vyrobený ze smrkového dřeva.

Díky moderním technologiím zpracování je ve výsledném produktu eliminován podíl nečistot.

Dřevitá vlna je zvláště vhodná pro podložení jahod, okurek, cuket či dýní jako ochrana proti plísním a hnilobám, které vznikají při přímém kontaktu s mokrou půdou.

Prostřednictvím této vlny tak může dozrávající ovoce po dešti rychleji oschnout, čímž se sníží riziko vzniku houbových chorob a napadení parazity.

Dřevitá vlna odvádí vlhkost, chrání půdu před vysycháním a zlepšuje její úrodnost.

122 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

4 produkty ve stejné kategorii
110 Kč s DPH

BIO dýně Muscat de Provence je odrůdou pocházející z ekologického zemědělství. Je tedy vhodná pro bio pěstování. Jedná se o francouzskou odrůdu, která plodí velké dýně s výrazným žebrováním. Plody dozrávají od tmavě zelené barvy až do sytě oranžové nebo hnědé. Váha plodů je nejčastěji okolo 10 kg, ale může dorůstat až do hmotnosti 40 kg.

Tato odrůda je ceněna pro vynikající chuť dužiny, která je nasládlá a v čerstvém stavu připomíná chuťově meloun Galia. Kromě konzumace za syrova ji můžete využít do polévek, koláčů, k zavařování apod.

Doba zrání je delší, až 150 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

100 Kč s DPH

BIO Dýně Zelené Hokkaido není u nás zatím tak známá odrůda jako hokkaido oranžové

Tato odrůda vytváří zelené plody s oranžovožlutou dužinou uvnitř. 

Její plody jsou 20–25 cm velké a váží 1,5–2 kg. Velkou předností je, že podíl dužiny oproti semeníku je vysoký. Další její výhodou je dlouhá skladovatelnost. Při dobrých podmínkách Vám na chladném a temném místě vydrží celou zimu.

Dýně Hokkaido má v kuchyni široké využití. Její dužina je velmi chutná, sladká a před zpracováním není nutné dýni loupat. Slupka, stejně jako samotná dužina, obsahuje velké množství vitamínů a minerálů a během tepelné úpravy rychle měkne.

Doba zrání je cca 110 dní. 

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
59 Kč s DPH

Máslová dýně odrůdy Butterfly je známá svou oříškově sladkou chutí, která ji řadí mezi oblíbené ingredience v kuchyni.

Plody dýně Butterfly dosahují hmotnosti přibližně 1,6 kg, což je ideální velikost pro různé kulinářské účely.

Jejich slupka má hnědý odstín a je velmi odolná, což napomáhá k dlouhodobějšímu skladování.

Dužina je nejen krásně oranžová, ale také pevná a bohatá na chuť, což je důvod, proč je tato dýně vysoce ceněna v gastronomii.

Dýně Butterfly se může pochlubit vysokou odolností vůči chorobám, což usnadňuje její pěstování a zvyšuje výnosy.

Díky těmto vlastnostem se jedná o vysoce hodnotnou odrůdu pro zahrádkáře, kteří hledají spolehlivou a produktivní dýni, která je zároveň chutná a všestranně použitelná v kuchyni.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se