×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Brazilský pepř - Capsicum Chinense - semena chilli - 6 ks

×

Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotickým hybridem odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion. 

Rostlina původem z Brazílie dorůstá výšky kolem 100–120 cm. Výhodou je její vysoký výnos.

Co se týká tvarů a rozměrů plodů, je kmen Ghost pepper velice variabilní. Papriky brazilského pepře jsou tmavě červené až čokoládové střední velikosti, což se může následující sezónu díky křížení pozměnit.

Tento druh chilli řadíme mezi extra pálivé, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.

Číst víceShow less
63 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000147
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000147

Parametry

Výška
100 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Extra pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
148 Kč s DPH

Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.

Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.

Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.

115 Kč s DPH

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

136 Kč s DPH

Postřikový fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu, určený k ochraně:
- jádrovin proti padlí jabloňovému a strupovitosti
- révy proti padlí révovému
- angreštu a černého rybízu proti americkému padlí angreštovému
- okurky, baklažánu, melounu cukrového i vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky a cukety proti padlí

Balení vystačí na přípravu 20 l aplikační kapaliny.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

500 Kč s DPH

Zahradnické nůžky Solid od výrobce Fiskars jsou určené ke střihu suchých a tvrdých větví. 

Přesně broušené, kalené, ocelové čepele zůstávají dlouho ostré.

Mají pohodlně vytvarovaná masivní držadla. Horní čepel je potažena nepřilnavou vrstvou, která snižuje tření a chrání čepel před korozí.

Ergonomická rukojeť FiberComp s povrchem SoftGrip zajistí bezpečné a pohodlné držení.

Nůžky jsou vhodné pro praváky i leváky. 

Nůžky nejsou vhodné pro děti.

4 produkty ve stejné kategorii
118 Kč s DPH

Odrůda z oblasti Karibiku, která se vyznačuje o něco menší pálivostí než klasické červené či čokoládové verze. Rostlina je menšího vzrůstu, s výškou okolo 45–65 cm. Plodí přibližně 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu.

Odrůda se řadí k extrémně pálivým druhům s SHU 1 200 000 jednotek. Výjimečně může mít i 2 000 000 jednotek.

Plody jsou aromatické, vhodné do omáček, polévek či jiných pikantních pokrmů.

63 Kč s DPH

Odrůda chilli Bubblegum 7 Pot Yellow byla vypěstována v letech 2011–2021 ve Velké Británii křížením chilli Trinidad Yellow 7 Pot a Moruga Scorpion, jehož vzhled si následný hybrid zachoval. 

I přesto, že se jedná o extrémně pálivou papričku s SHU 750 00000–1 000 000, lze si vychutnat její svěží ovocnou chuť. Plody jsou opravdu nádherné, žlutá barva z nich prosakuje až ke stonkům, což vytváří zajímavé barevné variace.

Keř je vysoký kolem 1 metru a obecně platí, že čím více prostoru k růstu mu poskytnete, tím bude vyšší a bude více plodit. 

Chilli Bubblegum 7 Pot Yellow má navíc široké kulinářské využití

124 Kč s DPH

Tato chilli odrůda, původem z Trinidadu, se, spolu s Carolina Reaper, řadí mezi nejpálivější druhy chilli. Rostlina je poměrně vysoká, při dobrých podmínkách bude dosahovat výšky kolem 150 cm. Hodí se zejména pro pěstování ve skleníku či v domácím prostředí.

Plodí přibližně 5 cm dlouhé plody, které jsou charakteristické svým nepravidelným a promáčknutým tvarem. Dozrávají do sytě žluté barvy. Rostlina je velmi výnosná.

Při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti. SHU je až 2 mil. jednotek, takže se odrůda řadí mezi extrémně pálivé.

Plody jsou ceněny pro své výjimečné aroma a unikátní chuť, kterou oceníte zejména ve chvíli, kdy začne pálivost odeznívat. Jsou vhodné k sušení a k dochucování teplých pokrmů.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

139 Kč s DPH

Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.

Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.

Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.

SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se