
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Tykev Kamo Kamo je původem z Nového Zélandu. Plodí krásné tmavě zelené plody s podélnými žlutými až oranžovými pruhy. Typické je výrazné žebrování. Dýně dorůstají do váhy 0,8–1 kg, mají pevnou slupku a lze je dlouhodobě skladovat.
Někdy je tato dýně považována za výlučně okrasnou odrůdu. Její plody jsou ale velice chutné a lze je bez problémů konzumovat.
Mladé plody můžete zpracovávat jako cuketu, v pozdější fázi zrání se zpracovává jako klasická dýně. Její oříšková chuť se hodí do polévek, omáček, sladkých pokrmů apod.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon.
S předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnu. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť tykve špatně snáší mrazy. Rostliny sázíme do sponu 150 x 100 cm (nebo více).
Tykve mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.
Tykve lze uchovávat na chladném místě poměrně dlouhou dobu.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se