Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice20% sleva na vše
-
Zelenina a ovoceStále je co vysévat!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pakmín Casablanca - Ammi visnaga - semena...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Paprika Snacking Orange - Capsicum annuum - semena papriky - 5 ks
Odrůda papriky Snacking Orange se pyšní výjimečnou sladkostí svých oranžových plodů. Ty obsahují minimální množství semen, což je předurčuje k přímé konzumaci přímo ze stonku.
Tato paprika je ideální pro ty, kteří mají rádi zdravé a chutné svačinky. Díky svému kompaktnímu vzrůstu je Snacking Orange ideální pro pěstování v menších prostorech, jako jsou balkonové truhlíky nebo domácí skleníky, kde se bude její pěstování dařit i méně zkušeným pěstitelům.
Kultivar Snacking Orange je známý svou bohatou úrodou, což umožňuje sklízet chutné plody postupně během letních měsíců od července až do září.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Únor
- Ranost odrůdy
- Poloraná
- Barva plodu
- Oranžová
- Mrazuvzdornost
- Ne
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, který výrazně vylepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.
Tento druh vermikompostu je určen zejména pro použití při pěstování všech druhů zeleniny a bylinek.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.
Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.
Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o miniskleník s ventilací pro začínající pěstitele. Je složený ze dvou dílů - ze dna a čirého víka s poncionálními otvory.
Výrobek je vyroben z pevného plastu a zajišťuje snadnou manipulaci.
Rozměry miniskleníku: 47 x 20 x 20 cm
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Paprika Andrea je odrůda vhodná zejména k rychlení ve fóliových krytech a sklenících. Plodí lesklé, pevné plody, které dozrávají do červené barvy. Síla stěny je 4–6 mm.
Tato paprika se výborně hodí k přímé konzumaci a konzervaci.
BIO Paprika Korosko je oblíbená odrůda se špičatými, červenými plody o velikosti cca 5 x 16 cm a hmotnosti cca 60 g.
Je to velice výnosná odrůda, vhodná k přímé konzumaci, plnění i grilování. Chuť je čerstvá, sladká.
Jedná se o ranou odrůdu, vhodnou k pěstování ve skleníku, v květináči na balkóně či volně venku.
Celkově rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Rajčatová paprika Szuszanna, pocházejicí z Maďarska, vytváří velké plody o hmotnosti až 100 g. Svým vzhledem připomínají rajčata.
Chuť je velice jemná, sladká, aromatická. Plody se hodí k přímé konzumaci nebo i ke konzervaci.
Tuto kompaktní rostlinu lze pěstovat v květináči na balkónech.
Paprika Granova se řadí mezi pozdní odrůdy. Jedná se o velmi odolnou rostlinu, kterou lze bez problémů pěstovat ve venkovním záhoně. Zároveň je to odrůda velice výnosná. Má typické kvadratické plody se silnou masitou stěnou. Papriky dozrávají přes zelenou, žlutooranžovou až do sytě červené barvy.
Plody sklízíme v době, kdy jsou velké přibližně 8 cm, neboť v té době se vyznačují nejlahodnější chutí. Papriky jsou šťavnaté, nepálivé a jemně aromatické. Ke konzumaci jsou nejlepší čerstvé.
Doba zrání je přibližně 170 dní (140 dní do technické zralosti).