
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Paprika Zlata je raná odrůda určená zejména do skleníků či fóliovníků.
Rostlina dosahuje výšky okolo 50 cm.
Plody jsou kuželovitého tvaru, mají silnou stěnu a dozrávají do žluté až červené barvy. Sklízejí se nejčastěji v době, kdy jsou žluté.
Papriky mají lahodnou chuť, jsou sladké, aromatické a nejlépe se hodí k přímé konzumaci či do zeleninových salátů. Můžete je využít i do omáček, k sušení či k nakládání.
Semena jsou mořená.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se