Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pavoučí lilie - Lycoris aurea - cibule lilie -...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Chilli Cherry Bomb - Capsicum annuum - semena chilli - 6 ks
Chilli Cherry Bomb je mírně až středně pálivá odrůda chilli, dosahující výšky okolo 35 cm. Plodí asi 4 cm velké papričky, kulovitého tvaru, kterým připomínají spíše cherry rajčátka. Plody mají v době zralosti červenou barvu.
Papričky jsou vhodné k nakládání, k dochucování omáček a zejména do pokrmů asijské kuchyně.
SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je okolo 80 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 20 - 40 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Mírně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Fytovit se používá jako hnojivo na vinnou révu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny, jahody, zeleninu a další. Používá se při nedostatku železa, hořčíku a síry, při příznacích chlorózy a na výživu rostlin pěstovaných na vápenatých půdách.
Zajistí rychlý přísun živin a podpoří růst v nepříznivých podmínkách.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Přípravek Bioan podporuje zdravotní stav rostlin a má výrazné vedlejší účinky proti houbovým chorobám, zejména ze skupiny padlí.
Přípravek je vhodný na okurky, tykve, vinnou révu, růže, okrasné rostliny, angrešt, rybíz, rajčata a další.
Je vyroben z potravinářských surovin.
Balení 200 ml vystačí na přípravu 30 l postřiku.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Paprika Pálivec je delší beraní roh s kulatým tvarem na řezu.
Pro tuto odrůdu jsou charakteristické tmavě zelené plody a vyšší vzrůst rostliny.
Paprika Pálivec je vhodná nejen ke sterilizaci, ale je také výborná pro přímou konzumaci, a to ve fázi botanické zralosti.
Zajímavostí této odrůdy je, že špička plodu je sladká, zatímco směrem k semeníku se pálivost stěny papriky postupně zvyšuje, což přináší jedinečný chuťový zážitek.
Paprika Pálivec se řadí na škále Scovilleových jednotek mezi 800–1000 SHU, což ji řadí mezi mírně pálivé odrůdy.
Jedná se o zeleninový druh papriky, který se vyznačuje velkým výnosem. Papriky jsou rovné či lehce prohnuté a tenkostěnné. Dozrávají do žlutozelené barvy, v době botanické zralosti je barva červená.
Plody jsou příjemně aromatické a mírně pálivé. SHU je jen 700 jednotek.
Nejčastěji se tato odrůda používá k přímé konzumaci.
Vegetační doba je 129 dní.
Papričky Jalapenos jsou obecně známé pro svou vysokou pálivost, i když se v hodnocení pálivosti pohybují, oproti jiným druhům, spíše na nižších příčkách. Toto chilli je původem z Mexika a vytváří nižší keře o výšce 50 cm, výjimečně až 70 cm.
Rostlina je velmi výnosná. Plodí 7 cm dlouhé plody, které dozrávají přes červenou barvu až do tmavě fialové. Díky tomu působí značně dekorativním dojmem.
Pálivost je 2 500–8 000 SHU jednotek, což tuto odrůdu řadí k mírně pálivým druhům. Papriky se konzumují čerstvé, příp. se suší nebo nakládají.
Doba zrání je přibližně 75 dní.
Jalapeno papričky jsou známé pro svou charakteristickou pálivost, avšak ve srovnání s jinými druhy chilli patří spíše k těm mírnějším.
Původem z Mexika, jalapeno se pyšní kompaktními keři, které dorůstají do výšky přibližně 50 cm, v některých případech až 70 cm.
Tyto rostliny jsou obzvláště plodné, produkují plody o délce kolem 7 cm, jež mění barvu z původní zelené až do hnědé při zralosti.
Tento barevný přechod dodává jalapeno papričkám výrazný dekorativní efekt.
S hodnotou pálivosti mezi 2 500–8 000 SHU, se jalapeno řadí mezi mírně pálivé varianty chilli.
Tyto papričky se běžně konzumují čerstvé, ale jsou také populární v sušené nebo nakládané formě.
Vegetační doba jalapeno papriček trvá přibližně 75 dní.