Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pavoučí lilie - Lycoris aurea - cibule lilie -...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Chilli Kajenský pepř Thick - Capsicum annuum - semena chilli - 6 ks
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.
Odrůda Thick je větší než Kajenský pepř, dorůstá výšky 70–90 cm. I přesto je možné ji pěstovat ve velkých květináčích nebo přenosných nádobách.
Plody jsou silnostěnné, dlouhé a velmi aromatické. Zralé jsou červené a dorůstají délky okolo 15 cm.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 60 - 80 cm
80 - 100 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.
Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.
Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.
Wuxal super je kapalné hnojivo na polní plodiny, chmel, zeleninu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny či vinnou révu.
Používá se aplikací na list, příp. je možná zálivka do půdy.
Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány. Hnojivo má velmi nízký obsah chloru.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o zateplené ochranné rukavice s protiskluzovou ochranou.
Rukavice jsou dostupné ve velikosti 8.
Jedná se o lehký a odolný kultivátor značky Fiskars, vyrobený z pevného polyamidu, vyztuženého skelnými vlákny.
Nástroj je možno recyklovat.
Kultivátor Fiskars můžete ostřit a díky otvoru na zavěšení také snadno zavěsit.
Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám.
Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.).
Chilli Prairie Fire je nízký košatý keřík posetý malými chilli papričkami, které rostou vzpřímeně.
Dorůstá výšky pouze 15–30 cm, tudíž je vhodný k pěstování v květináči.
Papričky jsou velké 1–2 cm a dozrávají od žluté a zelené po tmavě červenou barvu, což působí velmi dekorativním dojmem. Mají svěží, pálivou chuť a jsou vhodné jak k přímě konzumaci, tak k vaření a nakládání.
Vegetační doba je přibližně 60 dní.
Tento druh chilli řadíme mezi středně pálivé, SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Chilli Satan's Kiss je oblíbenou, rychle rostoucí odrůdou původem z Itálie. Zde je známo také pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Keříkovitá rostlina dorůstá výšky až 90 cm a je vhodná k pěstování ve skleníku, případně na balkoně nebo terase.
Plody typu cherry jsou malé, středně pálivé a obsahují okolo 50 000 SHU. Většinu své pálivosti ale ztrácí vařením nebo jinou tepelnou úpravou.
Doba zrání plodů je asi 90 dnů.
Chilli s názvem Krishna Jolokia pochází z Indie a své jméno má odvozené od barvy svých plodů, neboť slovo Krishna znamená černý. Podlouhlé chilli papričky dozrávají přes jasně červenou barvu až do temně fialové nebo černé.
Chilli Krishna Jolokia má jedinečnou chuť a střední pálivost s SHU 30 000 jednotek. Je vhodné k sušení či do omáček.
Výška rostliny může být až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.
Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.
V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.
Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.
Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.