Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sadbová zeleninaČerstvý jarní česnek právě skladem
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Sadbový česnek Flavor - Allium sativum -...
Zelené hnojení - Bílý jetel - semena - 60 g
Růže velkokvětá keřová žlutorůžová - Rosa -...
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks
Odrůda z oblasti Karibiku, která se vyznačuje o něco menší pálivostí než klasické červené či čokoládové verze. Rostlina je menšího vzrůstu, s výškou okolo 45–65 cm. Plodí přibližně 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu.
Odrůda se řadí k extrémně pálivým druhům s SHU 1 200 000 jednotek. Výjimečně může mít i 2 000 000 jednotek.
Plody jsou aromatické, vhodné do omáček, polévek či jiných pikantních pokrmů.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 40 - 60 cm
60 - 80 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Pozdní
- Barva plodu
- Hnědá
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem.
Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách.
Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito.
Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Apocalypse Red Chilli je odrůda chilli papriček pocházející z Itálie, která svým unikátním vzhledem evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
I když zatím nebyly oficiálně stanoveny Scovilleho jednotky pro tuto konkrétní odrůdu, její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolina Reaper, jenž dosahuje průměrných hodnot mezi 1,4–2,2 milionu SHU.
Plody Apocalypse Red Chilli zrají do sytě červené barvy a vyznačují se širokou škálou tvarů, od klasických po bizarně zkroucené.
Charakteristickým rysem této odrůdy je její ovocná chuť, která je doplněna intenzivní a dlouhotrvající pálivostí.
Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.
Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.
Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.
SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a řadí se mezi nejpálivější papriky celého světa. Rostlina dorůstá výšky okolo 1 m. Lze ji pěstovat venku, ale je lepší ji pěstovat v květináči a přes zimu uchovávat při pokojové teplotě.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé, mají slabší stěnu a dozrávají do žluté barvy. Zralé plody mají žlutou i dužinu, nikoliv světle zelenou, a lze je snadno odtrhnout.
SHU (jednotky pálivosti) je více jak 1 000 000.
Bhut Jolokia se využívá do indických jídel, které chuťově obohatí svým příjemným ovocným aroma. Využívá se ale i do dezertů či čokolád.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina vhodná pro letní a podzimní hrnkovou kulturu.
Plody jsou malé se špičatými konci a pevnou a hladkou slupkou. Ve směsi barev se nejčastěji objevují žluté, oranžové a červené.
Papriky vydrží na rostlině poměrně dlouhou dobu a během dozrávání ještě mění svoji barvu. Kvůli vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.
Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.
Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.
Doba zrání je přibližně 120 dní.