Fenykl
Výhoda fenyklu je především v tom, že lze zpracovat celou rostlinu, od listů až po kořen. Řapíkatou část této košťálové zeleniny sklízíme průběžně během růstu, hlíznatou část průběžné od srpna do září, nejpozději však před posledními mrazy. Ačkoli některé odrůdy první podzimní mrazíky snesou, se sklizní nedoporučujeme příliš otálet.
Fenykl je silně aromatickou zeleninou, kterou najdete především v italské a francouzské kuchyni. Lze jej konzumovat v syrovém stavu, pečený, vařený nebo jako koření. Fenyklový odvar se nejčastěji používá proti nadýmání a při zlepšení činnosti střev.
Filtry
Ranost odrůdy
Ranost odrůdy
Odrůda
Odrůda
Barva plodu
Barva plodu
Sklizeň
Sklizeň
68 Kč
BIO Fenykl bulvový Selma je vhodný jak pro jarní, tak pro letní výsev.
Jedná se o velice aromatickou rostlinu, která vytváří kulovité bílé hlízy. Ty jsou s oblibou využívány ke kuchyňskému zpracování.
Díky své...
69 Kč
Jedná se o delikatesní bio odrůdu fenyklu, která se vyznačuje výraznou chutí a vůní a pevnými stejnoměrnými bulvami.
Brzy dozrává a je odolná vůči vybíhání, ke kterému může jinak docházet při dlouhých a teplých...
37 Kč
Fenykl bulvový Zefa fino je vhodný jak pro jarní, tak pro letní výsev.
Jedná se o velice aromatickou rostlinu, která vytváří kulovité bílé hlízy. Ty jsou s oblibou využívány ke kuchyňskému zpracování.
Díky své...
34 Kč
Jedná se o delikatesní odrůdu fenyklu, která se vyznačuje výraznou chutí a vůní a pevnými stejnoměrnými bulvami.
Brzy dozrává a je odolná vůči vybíhání, ke kterému může jinak docházet při dlouhých a teplých dnech....
26 Kč
Fenykl De Florencia je velmi raná odrůda, která vytváří kulaté bílé hlízy. Odrůda je odolná vůči vybíhání a také vůči působení škůdců. Je ovšem citlivá na nízké teploty, takže je nutné rostlině zajistit dostatek...