
Begonie Pink Balcony - Begonia tuberhybrida -...

Kosatec sibiřský Concord Crush - Iris sibirica...

Kala Calgary - Zantedeschia - hlízy kaly - 1 ks

Čekanka salátová je odrůda určená k rychlení puků. Rychlení se provádí v nádobách s pískem nebo v hydroponii, vždy v temnu.
Plody čekanky jsou vhodné k přímé konzumaci nebo je lze je skladovat až dva měsíce v chladných prostorách.
Čekanka má velmi pozitivní vliv na činnost jater a střev, čímž pomáhá odplavovat z těla toxické látky.
Výsev čekanky probíhá od května do července přímo na venkovní stanoviště, přičemž již od dubna ji můžete předpěstovat ve skleníku. Hloubka výsevu je 0,5 cm. Rozestup mezi řádky by měl být cca 45 cm, rostliny se vyjednocují na 25 cm od sebe.
Čekanka potřebuje slunné stanoviště s propustnou hlinitopísčitou půdou. Na pěstební podmínky není zvlášť náročná, vyžaduje pouze dostatečně prohnojenou půdu. Nutný je dostatek draslíku a dusíku v půdě. Ideální je hnojit chlévskou mrvou. Dobře se jí bude dařit na místě, kde v předchozím roce rostly např. boby či hrachor.
Čekanka dobře odolává suchu, i přesto je dobré ji v průběhu léta dopřát dostatečnou zálivku.
Koncem podzimu je nutné přesunout rostliny ze záhonu a provést vybělení, díky němuž získáme lahodné puky, určené ke konzumaci. Listy čekanky odstřihneme cca 2 cm od kořene a kořeny opatrně vyjmeme z půdy. Postranní kořínky očistíme a ponecháme pouze hlavní kořen, který seřízneme na délku 20 cm. Takto připravené kořeny zasadíme do květináče a přiklopíme tak, aby k čekance nepřicházelo světlo. Ideální je temná a chladná místnost s teplotou do 16 °C. Přibližně za měsíc byste se měli dočkat úrody.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se