![Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana proti hmyzu - 1 ks](https://c.semena.cz/12461-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana...
![Zvonek karpatský bílý - Campanula carpatica - semena zvonku - 0,03 g](https://a.semena.cz/16779-cart_default/zvonek-karpatsky-bily-campanula-carpatica-semena-zvonku-003-g.jpg)
Chilli Carolina Reaper je v současné době nejpálivější paprikou světa. Byla vypěstována v USA v roce 2012 zkřížením papričky Bhut Jolokia a Habanero. Rostlina může dorůstat do výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papriky jsou přibližně 4 cm dlouhé, mají nepravidelný tvar a dozrávají do červené barvy.
Chuť je, i přes jejich extrémní pálivost, příjemně ovocná. Pálivost je postupná. Při zpracování papriček a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť jejich SHU je až 2 200 000 jednotek, což tuto papriku řadí opravdu k rekordmanům.
Papriky se využívají zejména k sušení a následnému kořenění pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.
Dřevěné zápichy vám usnadní práci při pěstování rostlin ze semínek.
Své využití najdou nejen v záhonech na zahradě, ale také v květináčích a truhlících doma.
Zápich má délku 15 cm.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem.
Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách.
Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito.
Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Jedná se o miniskleník s ventilací pro začínající pěstitele. Je složený ze dvou dílů - ze dna a čirého víka s poncionálními otvory.
Výrobek je vyroben z pevného plastu a zajišťuje snadnou manipulaci.
Rozměry miniskleníku: 47 x 20 x 20 cm
Jedná se o rozprašovač oranžové barvy s objemem 750 ml. Je vhodný pro postřik pokojových i venkovních rostlin.
Součástí rozprašovače je černá hlavice.
Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.
Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.
Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.
SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Habanero Big Sun je odrůda pocházející z Jižní Afriky. Roste kompaktně do výšky okolo 60 cm. Plody jsou větší než klasické Habanero, dorůstají obvykle 5-7 cm, jsou zvrásněné a v plné zralosti žlutooranžové.
Habanero Big Sun je velice delikatesní odrůda, ve které se kombinuje sladká chuť s velmi pálivou. Je tedy skvělým zpestřením jakéhokoli jídla a navíc se snadno pěstuje.
Tento druh chilli řadíme mezi velmi pálivé, SHU je přibližně 150 000–325 000.
Pasilla Bajio je chilli známé také jako Chile Negro. Výška rostliny se pohybuje od 50 do 90 cm, přičemž je velmi závislá na podmínkách, ve kterých se rostlina pěstuje.
Plodí tenkostěnné plody, dlouhé až 20 cm, které dozrávají do černé barvy.
Pálivost je mírná. SHU je pouze 100–500 jednotek.
Papričky se nejčastěji využívají do omáček nebo k sušení.
Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě. Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se