×

Kategorie

Chilli bílé Bhut Jolokia - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks

×

Jedná se o bílou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde je využívána jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí. Plody dozrávají přes zelenou barvu až do krémově bílé. Jejich tvar je nepravidelný.

Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.

Výška rostliny je 80–100 cm.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001807
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001807

Parametry

Výška
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Bílá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Extra pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
191 Kč s DPH

Algavit je pomocný přípravek určený pro ošetření rostlin v průběhu vegetační sezóny. Jedná se o rozpustný prášek z mořských řas, který funguje jako přírodní stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.

Lze použít jak při pěstování zeleniny, pokojových, balkónových i jiných rostlin, tak při údržbě trávníku. Uplatnění najde taktéž v zemědělství.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

157 Kč s DPH

Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem. 

Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách. 

Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito. 

Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

184 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik

Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů. 

V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů. 

4 produkty ve stejné kategorii
63 Kč s DPH

Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotickým hybridem odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion. 

Rostlina původem z Brazílie dorůstá výšky kolem 100–120 cm. Výhodou je její vysoký výnos.

Co se týká tvarů a rozměrů plodů, je kmen Ghost pepper velice variabilní. Papriky brazilského pepře jsou tmavě červené až čokoládové střední velikosti, což se může následující sezónu díky křížení pozměnit.

Tento druh chilli řadíme mezi extra pálivé, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.

88 Kč s DPH

Chilli paprička Thai Hot Bird's Eye je známá svou vysokou pálivostí a je široce využívána v tradičních receptech thajské a indické kuchyně.

Tato odrůda se vyznačuje kompaktním vzrůstem. Na rostlinách dozrávají atraktivní vzpřímené hrozny ostrých, intenzivně aromatizovaných plodů.

Tyto štíhlé chilli papričky, dosahující délky přibližně 7,5 cm, jsou ideální pro dodání autentické chuti asijským polévkám, omáčkám, smaženým pokrmům, salátům a kari.

S hodnotou na Scovilleho stupnici pálivosti (SHU) mezi 100 000 a 225 000, patří Thai Hot Bird's Eye mezi opravdu výrazné a pálivé odrůdy, což z ní činí vynikající volbu pro milovníky ostrých chutí hledající pravou esenci asijské kuchyně.

111 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a dorůstá výšky okolo 100–150 cm. Jeho hnědá varianta se vyznačuje 5–8 cm dlouhými plody, které jsou typické svým hrbolatým tvarem. Dozrávají přes zelenou barvu do čokoládově hnědé. Stejně jako u jiných odrůd se i tato hnědá varianta vyznačuje větší délkou a intenzitou pálivosti.

Odrůda se řadí mezi extrémně pálivé chilli, s SHU 1 000 000 jednotek. Chuť připomíná exotické ovoce, je aromatická a využívá se zejména v pokrmech indické kuchyně. Hodí se ale i k dochucování dezertů a čokolád.

Rostlina není mrazuvzdorná.

139 Kč s DPH

Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.

Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.

Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.

SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se