![Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana proti hmyzu - 1 ks](https://c.semena.cz/12461-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana...
![Zvonek karpatský bílý - Campanula carpatica - semena zvonku - 0,03 g](https://a.semena.cz/16779-cart_default/zvonek-karpatsky-bily-campanula-carpatica-semena-zvonku-003-g.jpg)
Chilli Large Red Cherry Hot je původem z Maďarska a říká se mu také „cherry pálivé feferonky“. Jedná se o kompaktní, hustý keř, s výškou okolo 60 cm. Svůj název získal díky kulatým drobným plodům, které dorůstají velikosti 3–4 cm v průměru a připomínají cherry rajčátka. Dozrávají do sytě červené barvy.
Jedná se o mírně pálivou odrůdu. SHU je 2 500–5 000 jednotek. Papričky se nejčastěji konzumují plněné sýrem nebo nakládané v oleji. Hodí se ale i k přímé konzumaci nebo jako ozdoba pokrmů.
Doba zrání je kratší, okolo 75 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstatní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
Minipařeniště je určené pro výsev semen a předpěstování sadby. Lze jej využít také k řízkování rostlin.
Květníky umístěte na slunečné místo a substrát udržujte neustále mírně vlhký. V průběhu pěstování zabezpečte pravidelnou ventilaci vzduchu, aby rostliny nebyly napadeny chorobami a sadba byla otužilá.
V balení naleznete 18 ks květníků o velikosti 5,5 x 5 cm, 1 misku a 1 víko.
Rozměr minipařeniště je 36 x 22 x 12 cm.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Natura Rock Effect je přírodní ochranný přípravek, určený k boji proti mšicím, molicím, sviluškám, červci, třásněnkám a také proti americkému padlí.
Postřik je vhodný na rajčata, papriky, okurky, tykve, boby, okrasné rostliny, jádroviny, peckoviny, chmel, vinnou révu, angrešt, rybíz a jehličnaté stromy.
Přípravek se snadno aplkuje a je vhodný i pro bio pěstitele.
Balení 250 ml postačí na přípravu 8,3 až 25 l aplikační kapaliny.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Kristalon je dvousložkové hnojivo, které je rozpustné ve vodě a je určeno pro všechny druhy rajčat a paprik.
Přípravek obsahuje všechny potřebné prvky (dusík, fosfor, draslík atd.) pro správný vývoj rostlin. Díky aktivnímu vápníku je předcházeno černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků. Modrý sáček obsahuje vápník a dusík, který zabraňuje fyziologickým poruchám růstu a podpoří nárůst velkých plodů.
V průhledném sáčku je krystalické hnojivo se zvýšeným obsahem draslíku, fosforu a hořčíku, které podpoří růst rostliny, násadu květů a chuť plodů.
Jedná se o organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu. Tato surovina je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období.
Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.
Chilli Anaheim nese svůj název od oblasti v Kalifornii, kde se začalo počátkem 20. století pěstovat. Říká se mu také kalifornské chilli nebo novomexická paprika.
Rostlina je přibližně 60–80 cm vysoká a daří se jí nejlépe ve skleníku. Plodí poměrně velké plody, o délce až 15 cm, které dozrávají přes tmavě zelenou barvu až do červené či hnědé.
Odrůda se řadí k mírně pálivým. SHU je 500–2 500 jednotek. Plody jsou velmi oblíbené v mexické kuchyni. Mají poměrně silnou stěnu, takže je lze plnit, grilovat, využívat do salátů, salsy apod.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a řadí se mezi nejpálivější papriky celého světa. Rostlina dorůstá výšky okolo 1 m. Lze ji pěstovat venku, ale je lepší ji pěstovat v květináči a přes zimu uchovávat při pokojové teplotě.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé, mají slabší stěnu a dozrávají do žluté barvy. Zralé plody mají žlutou i dužinu, nikoliv světle zelenou, a lze je snadno odtrhnout.
SHU (jednotky pálivosti) je více jak 1 000 000.
Bhut Jolokia se využívá do indických jídel, které chuťově obohatí svým příjemným ovocným aroma. Využívá se ale i do dezertů či čokolád.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Jedná se o ranou odrůdu pálivé papriky typu kozí roh, která je vhodná pro studené rychlení. V teplých oblastech ji můžete pěstovat i ve venkovním záhoně.
Má dlouhé a úzké plody, které dozrávají přes žlutozelenou barvu až do sytě žluté. Plody se vyznačují výrazným leskem.
Odrůda je velice výnosná. Vzhledem k vyšší výšce rostliny doporučujeme vyvazování.
Pálivost je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Jedná se o oranžovou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde jsou využívány jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Plody dozrávají do oranžové barvy a jsou nepravidelného tvaru s délkou okolo 5–8 cm.
Celkově rostlina dosahuje výšky 45–120 cm v závislosti na pěstebních podmínkách. I přes menší výšku je tato odrůda velmi výnosná.
Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se