×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Maďarský vosk - Capsicum annuum - semena chilli - 6 ks

×

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná a spolehlivá odrůda, která se výborně hodí pro polní pěstování, neboť má nižší klimatické nároky. Dorůstá do výšky okolo 70 cm, ale při příznivých podmínkách může dosahovat výšky až 1 m.

Plodí žluté papriky, které se tvarem podobají běžným sladkým paprikám. S délkou až 15 cm se řadí k větším plodům.

Pálivost této odrůdy je velmi variabilní. Lze se setkat i s tím, že plody z jednoho keře budou pálit každý jinak. Obecně se pálivost udává v rozmezí 5 000–40 000 jednotek. Plody jsou vhodné k přímé konzumaci, k tepelné úpravě a k nakládání.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
66 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003626
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003626

Parametry

Výška
60 - 80 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Červená
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Mírně pálivé
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
157 Kč s DPH

Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem. 

Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách. 

Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito. 

Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.

612 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

122 Kč s DPH

Jedná se o univerzální hnojící přípravek, obsahující všechny důležité živiny a prvky, podporující zdravý růst rostlin. Hnojivo je vhodné pro okrasné rostliny, pokojové rostliny, ovoce, zeleninu i balkonové rostliny.

Přípravek napomáhá tvorbě poupat, podporuje násadu a vybarvení květů, množství plodů a jejich vyzrávání. Komplexní výživu zajišťují mikroprvky, které jsou v hnojivu obsaženy. 

Díky rychle a snadno přijatelným živinám nehrozí předávkování rostlin. 

212 Kč s DPH

Jedná se o jedinečný přípravek, vyrobený z přírodních zdrojů, který je určený k hubení všech druhů slimáků a plzáků.

Účinnou látkou je sloučenina železa a fosforu, která se vyskytuje i ve volné přírodě. 

Přípravek je vhodné používat nejen na zeleninových a okrasných záhonech, ale také ve sklenících

Přípravek je odolný vůči dešti a při náhodném požití neškodí ostatním zvířatům.

127 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

171 Kč s DPH

Guáno je čistě přírodní surovina, vzniklá mineralizací ptačího trusu na pobřežích Jižní Ameriky. Vzhledem ke svému složení je využívána jako vynikající přírodní hnojivo. Úpravou do tekutého stavu se guáno stává vhodným hnojivem i pro rostliny pěstované v bytě nebo venkovních prostorách. 

Guáno poskytuje rostlinám potřebné živiny. Při správném dávkování nedochází k poškození rostlin či zasolení půdy. Půda si udržuje svou vzdušnost a úrodnost. 

4 produkty ve stejné kategorii
121 Kč s DPH

Chilli Serrano Tampiqueno je odrůda chilli pocházející z Mexika, která dosahuje výšky 60–100 cm. Plodí 2–5 cm dlouhé plody, které postupně dozrávají od světle zelené barvy do jasně červené.

Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 5 000–20 000 jednotek. Papričky jsou vhodné na přípravu salátů, sals nebo k nakládání, sušení apod.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

27 Kč s DPH

Paprika Korál je poloraná odrůda chilli, která je odolná vůči horším pěstebním podmínkám. Hodí se proto i do slunného venkovního záhonu.

Plodí drobné papričky, kulatého tvaru, které dozrávají od zelené až do tmavě červené barvy.

Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 25 000–35 000 jednotek.

Chilli je vhodné k sušení, nakládání i k jakékoliv jiné kuchyňské úpravě.

Výška rostliny je 60–80 cm

112 Kč s DPH

BIO Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.

Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 40–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích, ale i ve skleníku. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, s lehce zatočeným tvarem o délce cca. 15 cm. 

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

76 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita pochází ze severní oblasti Peru. Je to divoce rostoucí keř, cca 1 m vysoký, který se vyznačuje velkým výnosem drobným kulatých plodů o velikosti přibližně 1 cm.

Plody dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.

Jedná se středně pálivou odrůdu. SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výraznou ovocnou vůni a chuť a využívají se nejčastěji k sušení, nakládání a do teplých jídel.

Doba zrání je okolo 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se