×

Kategorie

Chilli Tepin - Capsicum annuum - semena chilli - 7 ks

×

Chilli Tepin je méně obvyklým druhem chilli, původem z Mexika. Někdy je nazýváno také jako „Ptačí chilli“. Rostlina dosahuje výšky okolo 80 cm a lze ji pěstovat stejně dobře ve skleníku, jako i v domácích podmínkách.

Plody jsou drobné, kulaté, o velikosti pouze 1 cm. V době zralosti jsou jasně červené.

Jedná se o pikantnější odrůdu se střední pálivostí o síle 50 000–100 000 jednotek SHU.

Papričky jsou vhodné k tepelnému zpracování a k sušení.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Číst víceShow less
121 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001709
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001709

Parametry

Výška
60 - 80 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
Sleva 30%
80 Kč s DPH 115 Kč

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

68 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.

Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny. 

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

39 Kč s DPH

Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.

Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.

V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.

Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.

Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.

4 produkty ve stejné kategorii
39 Kč s DPH

Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.

Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.

V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.

Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.

Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.

76 Kč s DPH

Chilli Scotch Bonnet je vyhledávanou odrůdou pro svou vysokou pálivost, vynikající chuť a netradiční tvar plodů. Rostliny dorůstají výšky až 70 cm. Plodí menší plody o velikosti 3–4 cm, které dozrávají do jasně červené barvy.

Řadí se mezi chilli s vysokou pálivostí. SHU je 100 000–350 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

71 Kč s DPH

Jalapeno papričky pocházejí z Mexika a v současné době se těší celosvětově velké popularitě. Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm a lze ji pěstovat i v domácím prostředí. Plodí 5–8 cm dlouhé papriky, které dozrávají do červené barvy.

Jalepeno jsou známé především pro svou pálivost, která ovšem není tak výrazná jak u některých jiných, mnohem pálivějších odrůd. SHU je 2 500–6 000 jednotek, takže se jedná spíše o mírně pálivou odrůdu.

Papričky se využívají k sušení, uzení, nakládání nebo k přípravě nejrůznějších pokrmů.

73 Kč s DPH

Pimientos de Padron je velmi oblíbená odrůda v oblastech Maroka a zejména Španělska, odkud také pochází. Rostlina je přibližně 100 cm vysoká a lze ji pěstovat jak ve skleníku, tak v květináči na balkóně či terase.

Plodí podlouhlé papričky o délce 5–10 cm, které dozrávají přes zelenou barvu do červené. Je možné je konzumovat v obou těchto fázích zralosti.

Papričky jsou považovány za velmi chutné, s mírnou pálivosti okolo 2 500–10 000 jednotek SHU. Rostlina je ovšem proslulá svou nerovnoměrnou produkcí capsaicinu, čímž dochází k tomu, že některé z plodů mohou překvapit pálivosti o síle až 80 000 jednotek. Obecně, čím pozdější sklizeň, tím pálivější chuť.

Zelené papričky se nejvíce využívají ke grilování, k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené papričky se naopak suší nebo využívají k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se