
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Hlíva ústřičná je nejznámější a nejvíce pěstovaná dřevokazná houba v naší oblasti. Díky svému aroma a pozitivnímu účinku glukanu pleuranu, který posiluje imunitní systém, je velmi oblíbenou houbou.
Plodnice vyrůstají v trsech, které připomínají střechovitě uspořádané vrstvy. Masitý klobouk o průměru 5–15 cm má světle hnědou až hnědošedou barvu.
Hlívu je nejvhodnější sklízet odlamováním celých trsů, přičemž plodnice by měly být skladovány s lupeny nahoru.
Čerstvá hlíva se hodí pro různé kuchyňské úpravy. Třeně, které jsou bohaté na zdraví prospěšné látky, ale tuhé, se doporučuje usušit a rozemlít na prášek, který lze používat jako doplněk stravy nebo koření.
Pěstování je možné od jara do podzimu, a to v místech, kde je stálá teplota po celý rok. Pro pěstování této houby se jako substrát používá buď kompaktní dřevo, jako jsou špalky a větve, nebo při intenzivním pěstování piliny, hobliny listnatého dřeva, krátce řezaná sláma či drcená kukuřičná vřetena.
Po naočkování podsady je velmi důležité ji umístit do místnosti, kde je teplota okolo 22 °C. Až houba proroste celým substrátem, přibližně za 3–4 týdny, přesuňte dřevo či sáček do stinné místnosti s teplotou pod 20 °C. Díky tomu začne docházet k nasazování plodnic.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se