Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Pavoučí lilie - Lycoris aurea - cibule lilie -...
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Chilli Tepin - Capsicum annuum - semena chilli - 7 ks
Chilli Tepin je méně obvyklým druhem chilli, původem z Mexika. Někdy je nazýváno také jako „Ptačí chilli“. Rostlina dosahuje výšky okolo 80 cm a lze ji pěstovat stejně dobře ve skleníku, jako i v domácích podmínkách.
Plody jsou drobné, kulaté, o velikosti pouze 1 cm. V době zralosti jsou jasně červené.
Jedná se o pikantnější odrůdu se střední pálivostí o síle 50 000–100 000 jednotek SHU.
Papričky jsou vhodné k tepelnému zpracování a k sušení.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 60 - 80 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Středně pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Jedná se o granulované hnojivo, které využijete při pěstování zeleniny ve skleníku či pařeništi.
Je vhodné pro rajčata, okurky, papriky, saláty atd.
Hnojivo zaručí vyvážený poměr živin, které podpoří růst rostlin a násadu plodů.
Wuxal super je kapalné hnojivo na polní plodiny, chmel, zeleninu, okrasné rostliny, ovocné dřeviny či vinnou révu.
Používá se aplikací na list, příp. je možná zálivka do půdy.
Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány. Hnojivo má velmi nízký obsah chloru.
AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek.
Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců.
Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.
Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Jedná se o netradiční zelené zapichovací jmenovky ve tvaru listu.
Balení obsahuje 10 ks jmenovek s délkou 15 cm.
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.
Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.
V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.
Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.
Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.
Jedná se o ranou odrůdu pálivé papriky typu kozí roh, která je vhodná pro studené rychlení. V teplých oblastech ji můžete pěstovat i ve venkovním záhoně.
Má dlouhé a úzké plody, které dozrávají přes žlutozelenou barvu až do sytě žluté. Plody se vyznačují výrazným leskem.
Odrůda je velice výnosná. Vzhledem k vyšší výšce rostliny doporučujeme vyvazování.
Pálivost je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Chilli Aji Charapita pochází ze severní oblasti Peru. Je to divoce rostoucí keř, cca 1 m vysoký, který se vyznačuje velkým výnosem drobným kulatých plodů o velikosti přibližně 1 cm.
Plody dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
Jedná se středně pálivou odrůdu. SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výraznou ovocnou vůni a chuť a využívají se nejčastěji k sušení, nakládání a do teplých jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda papriky původem z Peru.
Dorůstá celkové výšky 100–120 cm a plodí sytě žluté plody dlouhé 4–7 cm. Ty mají svěží, ovocnou chuť, připomínající ananas. Od toho je také odvozen název této odrůdy.
Papričku je vhodné přidávat jak do studené kuchyně, tak je vhodná k tepelným úpravám a je skvělou součástí například pikantních pomazánek a sals.
jelikož se jedná o exotickou odrůdu, doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku.
Vegetační doba je přibližně 90 dní.
Tento druh chilli řadíme mezi středně pálivé, SHU je přibližně 30 000 jednotek.
Paprika Ohnivec je odrůda s vysokou úrovní pálivosti.
Tento druh, který navazuje na známou odrůdu Pálivec, se pyšní nejenom vyšší pálivostí, ale také delším plodem.
V době technické zralosti je plod této papriky charakteristický světle zelenou barvou.
Paprika Ohnivec je ideální pro sterilizaci v celku bez odstranění semen a rovněž je vhodná k přímé konzumaci v čerstvém stavu.
Pálivost této odrůdy se pohybuje v rozmezí 1 800–2 500 SHU, řadí se tedy mezi středně pálivé papriky.