
Salát ledový Ledové jezero - Lactuca sativa -...

Aksamitník rozkladitý Bolero - Tagetes patula...

Cibulová zelenina je nepostradatelná v kuchyni při přípravě mnoha pokrmů, avšak využívá jí hojně i lidové léčitelství, vzhledem k obsahu fytoncidů - antibiotických látek.
Působí ozdravně na střevní mikroflóru, žaludek, střeva, játra a žluč, zvyšují sekreci žaludečních šťáv, podporují trávení tuků a vylučování cukrů, pročišťují ledviny, močové cesty a usnadňují odchod moče, podporují činnost srdce a pomáhají "čistit" srdeční věnčité cévy a tepny. Cibule a česnek je také výborným podpůrným prostředkem při léčení nachlazení a angín.
Jak název napovídá, konzumujeme cibulovou část. Řadíme sem cibuli, pórek, česnek a pažitku. Pravda, pór a pažitka svým vzhledem cibuli nepřipomínají, ale do této skupinky botanicky patří.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se